Valborg!

Eftersom att brudarna inte fick någon inbjudan för fest på valborg (uhmhost konstigt nog hosthost) så bestämde vi oss för att grilla och sedan bada tunna hemma hos Katja. Trevligt, trevligt.

Ha en trevligt valborg! Pusselipuss puss ;P

Avskedet

Ja, idag försvann det. Det som suttit klistrat på Frida i drygt två och ett halvt år, inte Sara utan tandställningen!
Vi har lyckats fått ett uttalande av den lycklige:

-"Yes, äntligen! Jag känner mig nästan som alla andra nu. Det ska bli skönt att slippa stirra upp på rynkiga underarmar och alltid vänta på det värsta".

Grattis Frida!

En dag i skolan

Hallå allihopa, vad har ni för er idag?

Vi Brudar i trean sitter nu i skola och tar oss an en krånglig artikel och vadvivill som ska var klar snart. Och det är så härligt! Man måste tänka som fan och skriva så fingrarna glöder och rumporna värker från de hårda trästolarna! Precis som vi vill ha de! Och utanför skiner solen... We´re lovin it!

Såhär i slutet av gymnasiet är det mycket som ska göras och helst av allt vill man var här på skolan så mkt som möjligt. Projektarbeten ska göras klart, restarbeten lämnas in och slutbetygen hotar oss! Det är då vi trivs som bäst, under press. Helst av allt vill vi bryta ihop och ta igen det till hösten!
Ni som inte går i skolan ligger förmodligen framför tv:n och äter glass med chockladsås nu. Trååkigt!!

Jag skämtar. Vi inte gilla. 


Men ett glatt skvaller har nåt mig att Frida idag ska få sin räls nedmonterad!! Som hon har längtat efter de! Vi hoppas att hon kommer hit i eftermiddag och visar oss sitt Hollywoodleende!

Åsarnabrud Petra - skoltrött och hungrig


What to do?

Våren är här och möjligheterna är enorma. Brudarna ligger just nu i en skön viloperiod och passar därför på att ha lite roligt när pressen på träning och prestation inte är för stor. Men det svämmar ju över av roligheter, alla vill helt enkelt ha sin del av brudarna.
Det är snart valborg och vad ska brudarna välja då, stan, åre, hemma? road trip, vissa fyller 20. 
Sen får vi ju inte glömma skiduniversitetsfesten. Efter det blir det förmodligen ett antal poolkalas innan det är dags för nästa brud att fylla 20 och sen får vi ju inte glömma studenten. Ja ni hör ju, brudarna har fullt upp i vårtider.

Det är bara att säga till om ni har något bättre förslag för brudarna... 
    

  

Gissa rumpan


Gissa rumpan!


Veckornas Babes!

Vi Brudar måste be så hemskt mycket om ursäkt för de uteblivande Veckans babsen! Det har varit så mycket de senaste veckorna med Bruksvallarna, Helags, Meråker, Vårforum och Vålådalen. Men nu har vi tagit oss i kragarna och ska nu ge er TVÅ st i samma inlägg!!

Vecka 16 Babe är:
Motivering:
Han vann utförsracet, han har varit styrman på en kanot, han har en väldigt trevlig bror som kl 04.00 på morgonen var så söt och skulle ta reda på om denne Babe hade kommit hem hel och ren.
Men tillbaka till Baben... Eftersom han vann utförsracet firade han det med att åka i en EXTREMT FUL MÖSSA! Därav nomineringen och vinsten!

Den förrförra Veckans Babe är, Emil Johansson!!


Förra veckan var Brudarna utspridda på olika platser, två var i Vålådalen, en var i Meråker för undersökning av de norska hemligheterna... Och övriga befann sig på Vemdalsskalet i... andra syften. Och det var där vi fann honom... Vecka 17 Babe.

Motivering:

För sin trevliga uppsyn, sitt schysta langande och säljande leende gick shotarna åt som smör i solsken för en viss Brud. Det gick till och med så långt att de gjorde en formell introducering vilket resulterade i mer vänskapliga hejanden vid senare tillfällen. Vi kan tänka oss att det inte bara var Åsarnabruden som gick i den fällan ;p

Förra Veckans Babe är: Dennis i Baren!


Brudarna hälsar! Vi ses till hösten!

Kära läsare

Då var forum över för den här gången och jag hoppas för allas säkerhet att brudarna hittade hem och sover (ensamma) i sina egna sängar ikväll.


Ni som var på forum kände förmodligen tomheten och kylan som smög sig på er under kvällen och jag kan nu meddela att det var frånvaron av mej som gjorde sig påmind ;).

De senaste dagarna har ni fått reda på mycket (kanske för mycket) vad brudarna har haft för sig. Och jag förstår att ni alla nu undrar; Vart har Åsarnabrudarna Frida och Lovisa hållit hus?

Jag kan berätta för er att vi har spenderat vår helg på Storhogna Spa och Fjällhotell...lyxigt.

Lördagen åkte vi först skidor på fjället och efter lunchen så deltog vi i ett Corepass, gött att skriva 45 minuters lekande med boll som träning. Passet gick bra, vi ramlade bara av bollen ca 5 gånger var.

Senare blev det bad och trerättersmiddag, efter det så fick vi reda på att det skulle bli klassisk vattengymnastik på morgonen. Vi skrev upp oss och såg framför oss hur vi, bland åderbrock och svaga lårbenshalsar, skulle blända dom alla.

Klockan 8:00 morgonen efter var vi inte lika övertygade och vi bangade strax innan duschen. Så vi gick till rummet och laddade för frukosten istället. Utbudet som vi möttes av vid frukosten fick nästan Sara att börja gråta, aldrig trodde hon att hon skulle få äta våfflor och Nutella till frukost.

Med en frukost, som översteg utrymmet i våra magar jäste vi sedan i bubbelpoolen tills det blev dags för lunch. Efter lunchen så var det hemfärd.


(Lovisa får tillkomma med bildbevis)


För er (Ingrid :)) som undrade över vad vi kom fram till i Meråker så kan jag meddela att pärlörhängena kan bli hur stora som helst, det är bara fantasin och örsnibbens storlek som sätter gränsen. Angående hur högt upp man kan ha pannbandet så är det bara att dra upp det så långt man kan och sedan dra upp det ca 13 cm till. Norge är bra men någon borde lära dom riktig brännboll.


Åsarnabrud Frida - naveln mot ryggen!


Dagen efter..

.. kvällen före.

Dagen, kvällen och natten i Vålådalen va grym! Vi började med att tävla 28km på fjället. Eller vet inte om jag kan kalla de tävla när man stannar och äter godis och hejer på killarna, det var mer som träning med nummerlapp. Vi hade i alla fall strålande sol (tur de annars hade vi nog inte åkt) och ca +15 grader så efter 3km rök både tröjan och nummerlappen vilket på kvällen visade sig inte vara det smartaste då en mindre fin bränna infann sig på Lisas rygg. Efter tävlingen käkade vi lunch och sen svidade vi om för lite bad i tunna och after ski där Lars Ljung underhöll. Det blev inte så lite bad utan efter 3,5 timme klev vi upp och då såg vi ut som russin allihop. Sen fortsatte vi kvällen med 3-rättersmiddag, prisutdelning, mer underhållning och självklart dans.

Idag är vi ganska trötta men kan sammanfatta hela helgen som mer än lyckad. Tack Jenny, Jerry, Oscar och alla andra!
Nu tar vi nya tag och blickar framemot valborg, Emmas födelsedag och skidhögskolefesten innan vi börjar träna igen.

Åsarnabrudarna som va i Vålådalen - Trötta men glada och nöjda

Träning och sol

Sista dagen här på Skalet. De flesta fick för sig att de skulle träna och stack ut och sprang, Gufen vann för han var ute i 2 timmar.. Bra jobbat! Jag, Erika och Katja skulle kolla läget nere vid hotellet och gick en sväng på ICA och handlade mjölk och läsk, men vi ville göra nånting mer eftersom den pickande rastlösheten inte ville släppa. Så vi fick vi den briljanta idén att vi skulle ta liften upp till toppen. Vilket väder! Vi gick till stugan där uppe och skaffade oss lite vatten coh sen satt vi på stenarna och solade... Mysigt.

Men tydligen har denna lilla löptur gjort alla helt crazy, det pågår ett blodigt vattenkrig där ute... Så nu är typ alla blöta utom jag, Lisa, och Katja. Nu har dom till och med tagit till snö. Jag hör kalla frustanden och stön...

Sista dagen alltså och vi kommer sakna det!

Åsarnabrud Petra - hes och pepp

Vi lever!

Brudarna befinner sig just nu i en stuga på Vemdalsskalet på dansbandsforum och vi kan meddele att vi fortfarande lever. Det är lugnt, ni behöver inte oroa er...

Vi kan även meddela att vi sett både arvingarna-casper och dansbandskampen-jury-killen (han den lilla med glasögonen). Vårat största mål denna helg är att få en dans med denna jury-kille.

Simma lugnt!

Stunden är kommen...

Nu är det dags, stunden vi alla väntat på. Vårforum på Vemdalsskalet!
Säsongen är slut och nu är det dags för brudarna att roa sig lite, det har vi förtjänat efter en lång och läroroik säsong. Stugan är bokad, maten har inhandlats och bilen är packad, nu fattas bara brudarna. Snart far vi!

Ses på skalet, det är där ni hittar brudarna i helgen!

Pics

Hos vår älskade vän Alexandra såg jag nu att det fanns lite bilder från helgen. Men varning, lite annat med också...

Fra Norge

Tydligen har resten av Brudarna ett krismöte just i detta nu angående vem som ska bli Veckans Babe. Ni har tydligen legat i bra den här veckan killar, snyggt jobbat!

Så medan de sitter och diskuterar denna viktiga fråga sitter jag här i våra kära grannars skidmetropol, Meråker, och har betydligt större saker att analysera. Hur mycket väger norskornas pärlörhängen? Hur högt upp kan pannband sitta? Kan man bli skidåkare på mackor till lunch? Vad är hemligheten bakom norskarnas perfekta hår? Och är det sant att de luktar godis och inte svett när de tränar?

Ja, frågorna är många och jag och min kompanjon Emelie gör vårt bästa för att svara på frågorna som alla ställer sig. Kanske kommer vi hem med ett levande exemplar till varje brud? Det blir att se imorgon då vi (kanske) återvänder till Sverige.

Åsarnabrud Frida - sauer på veien 


Så kan det gå

En konversation upp till Ramundberget. Två personer hoppar in där bak (baggageutrymmet/skuffen).
Frida "Berta": Patrik, finns det nåt lyse där bak?
Patrik "Patte": Nej det är alldeles mörkt!

Så kan det gå...


Utan snus i två dar försmäktar vi på denna ö..

.. Eller inte. Det är ingen ö vi har varit på heller utan Bergs skidgymnasium har återigen genomfört sin årliga utflykt till Helags. Men eftersom vissa Brudar är för gamla var det bara 4 som deltog.

Det var som vanligt fint väder där uppe även om det var molnigt på sina ställen. Men efter lunchen bestående av diverse påsrätter började vi resan mot toppen i utspridd trupp. Väl uppe såg man inte mkt för molnen men vi kunde iaf skåda Ramundbackarna, tyvärr inte partystugan. 

På nerfärden väntade härlig utförsåkning (synd bara att vi inte hade slalomskidor) och väl nere solande, dusch och bastu och middag. Spelkväll efteråt.

Nästa dag väntade långtur för de flesta och sedan hemfärd. Väldigt skönt!! Vi hoppas på bildbevis senare...

Nästa gång ni ser oss Brudar tillsammans blir på Vemdalsskalet i helgen!

Åsarnabrudarna - solbrända och glada

Skidåkning

För övrig så kan vi meddela att det fortfarande går alldeles utmärkt att åka skidor på kyrkspåret, men vi brudar rekommenderar ändå fjället så här på våren...

??

Som de flesta kanske vet så befann sig brudarna i Bruksvallarna i helgen, som de flesta av alla skidåkare är just denna helg. Det började med sprint på fredan och fortsatte sedan med fjälltopploppet på lördan och avslutande kalas på kvällen. Men det finns fortfarande några obesvarade frågor som vi skulle vilja ha svar på.
Vart höll egentligen Lisa hus hela kvällen, vad gjorde att Emma inte gick och la sig förns 5 och vart befann sig Katja egentligen?
Hade Lilla J och Alex egentligen en inneboende och vad gjorde Petra i Funäs? 
Det enda som vi egentligen vet är att det tydligen är Frida som ger flest poäng av alla Brudar. 

Åsarnabrudarna får kanske ha en liten "girldate" innan vi går vidare till nästa kalas, nämligen Vårforum som äger rum denna torsdag, fredag och lördag.   


skidsäsongen slut, jaktsäsongen börjar


Triss i rumpor

Herregud! Så lång tid har gått sen vi startade och ingen Gissa Rumpan har ni fått!! Märkligt med tanke på alla snygga och fasta skidstjärtar (främst pojkar) som åker omkring oss... Men nu har vi äntligen en på G, och vi börjar med, kanske för vissa, en svår en... Nämligen en trippel! Måste tilllägga att bilden ej är dagsfärsk...Som sagt, vems rumpor är detta?

Vinnaren får öhh, en kram av Brudarna!

Åsarnabrudarna - bak och fram


Äntligen!!

Såhär mitt bland allt packande av skid- och festkläder tänkte jag slänga in ett kort inlägg. Imorgon bär de av till Bruksvallarna eller Völlan som vi väjer att säga. Som vi har längat och laddat.
På fredag är sprint och på lördag fjälltoppsloppet, men det som vi laddar mest inför är lördagkväll. Vissa, jag nämner inga namn, hopppas på en favorit i repris med efterfest på rum 107.. Om dom är förvunna kan ni ju alltid börja leta där eller i tvättstugan..

Längre rapport kommer förhoppningsvis i helgen

 Åsarnabruda Lisa den korta - "Nu kör vi, full fart!"


Tips från Coachen

Bor man i Åsarna så kan man i princip åka skidor från oktober till maj. Så vid det här laget börjar man tröttna, då är det tur att jag nu kan rekomendera några andra träningsmetoder för er andra som också vill variera er lite.

Bygga en snögrotta - i den här träningsformen tränar du både armar, mage och rygg. Variera tempot för mer belastning, du kan även försöka dig på impulser. Efter passet kan du med gott samvete glassa i din snögrotta.

Surfa på isflak - den här träningsformen är renodlad balansträning. Rekomenderas till er som brukar halka runt på After Ski golven.

Grilla korv - många tror inte att detta är så krävande som det egentligen är. Men vill man ha en perfekt grillad korv så innebär det en hel del benböj. För er som vill ha det lite jobbigare så rekomenderar jag att äta många korvar.

Skoter - nu syftar jag inte på att köra utan att starta. För er som vill träna bort gäddhäng och få schyssta biceps och triceps så föreslår jag att ni försöker dra igång en kall Lynx 5900.
En annan träningsform där man också behöver en skoter är att man gräver/lyfter fram en skoter som kört fast. Detta är nog den jobbigaste träningsformen av dom nämnda. Dels för att man måste slita som en gnu men också pågrund av den psykiska stressen som uppstår när man börjar tvivla på om man någonsin ska få upp skotern och hur man då ska förklara sig, främst för pappa.

Tolka - en lite mer grennära träningsform. Här tränar man främst balans men också armar om det är en dålig skoterförare.

Lycka till!


Åsarnabrud Frida
- Coachen tippsar       

Who are you?

Så här i påsktider när solen skiner har vi varken tid eller ork till att skriva en massa blogginlägg men nu tänkte jag iaf bjuda med mig lite om vad jag och grannarna/släkten gör i vardagen.

Igår åkte hela tjockasläkten på utflykt till Vemmelstjärna där vi såklart grillade korv och lekte i vattnet. Att vi lekte i vattnet och åkte på isflak var inte direkt populärt bland dom äldre men trotsiga som vi är gick det inte att stoppa oss.

Idag kom Sara och väckte mig och talade om att vi skulle åka upp till Helgas idag igen för det skulle vara fint väder där men inte hemma. Hon hade en plan om att vi även skulle fortsätta ytterligare 12km till Fältjägarstugan för att få se nåt nytt. Det var bara att gilla läget och kliva upp ur sängen och börja packa matsäck, valla skidor och lasta skotrar. När vi kom upp till Ljungdalen och Kläppen spände jag och Frida på oss laggen och stack iväg. Riktigt gött före med krispig snö var det så vi hann åka en 1 timme innan resten kom ikapp oss och då hakade vi på skotern och tolkade en bit uppför alla fjäll. När vi väl kommer till Fältjägarstugan möts vi av en naken man på trappan, och tro mig, de va ingen vacker syn så vi skyndade oss att ta ett kort (självklart inte på han utan på oss) och vände sedan hem igen. På vägen ner mot bilen gjorde jag och Frida varsin fin krater i snön när vi inte riktigt hade kontroll på skidorna och kom i otakt med hoppen så vi ramlade. Kul tyckte dom som såg det och även vi, det bjuder vi på.

Kort vad jag har för mig. Bjuder även på lite bilder.


 
Frida växte, blev lång och fick äkta Hallquist-ben..


Som ni ser var det riktigt super-stek idag

 Vårat nya vrålåk som vi hittade


Åsarnabrud Lisa - "Jag är 19!!"


Veckans Babe(s)

Motivering:
Vilken/vilka som skulle bli Veckans Babes stod faktiskt klart redan i torsdags. En enormt kul skidtävling som avslutades med bankett och fest fram på småtimmarna. Och vilka kan snida ihop ett sådant unikt och roligt lopp, en sådan brakfest och en sådan stämning oss skidåkare emellan som dessa killar? Vi tror inte att vi bara talar för oss utan även alla andra när vi säger att det är en av dom roligaste tillställningarna vi har varit på!

Vi ger er de fantastiska skid -och festprissarna i New Sweden!

Fredrik Byström, Fredrik Uusitalo, Peter Larsson, Daniel Richardsson och Fredrik Persson!

Tack för partyt grabbar,
Pussar från Åsarnabrudarna

Traditioner!

Ja, så var påsktraditionerna avverkade även i år!
Vi har hunnit med den traditionella fjällturen som som vanligt avslutas med en slalombacke ner mot afterskin i Klövsjö. Skidturen med de traditionella vurporna och de traditionella vägvalen som faktiskt lyckades ganska bra den här gången (vi undvek djupsnön efter tidigare erfarenheter då en viss person lyckats "låsa" fast sig i nått sträckbänksliknande läge)


Vi träffade även Sofie på afterskin!

Emma och våran kära vän Hulken åkte Gökloppet idag medans Katja och Lilla-J kämpade sig HELA vägen till Timmerkojan för att äta påsklovsmuffins!

Sedan har vi självklart ätit de goda kolbullarna och haft våra familjespelkvällar. Det visade sig att Kajta var väldigt "allmänbildad" då vi spelade Hur fan visste du de? Dock fick team Lilla-J och Katja stryk i Couronne då Gubbsen visade sig ha lång erfarenhet av detta spel. Men vi skyller på kort varsel. Hade vi vetat av denna turnering hade vi laddat hela veckan;)  Men vi är ändå nöjda med en andra plats för år!

Imorron ryktas det om lite bad i tunnan, om vi inte drar till Börtnan och lyssnar på lite: skicka hem oss till Börtnan..

Lilla-J, Katja och Emma

Russinrövar och tvättbjörnsbränna

Först vill vi börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering men vi har, tro det eller ej, faktiskt ett liv utanför bloggen också.

Det är så här i påsktider som vi är som mest upptagna. I torsdags var det som sagt skidtävling inne i Östersund som New Sweden anordnade, förmodligen ett av säsongens bästa lopp. Redan innan loppet hade vi en känsla av att vi skulle komma sist. Med skidor som legat gömda i 15 år och kläder som inte riktigt är gjorda för dagens skidåkning anade vi det värsta. Affe tröstade oss med att säga: Ja vad spelar det för roll, ni kommer ju ändå inte vinna och letade sedan fram ett par ännu äldre stavar.
Självklart avslutades det hela med en god middag och fest fram på småtimmarna. Det var väldigt uppskattat från våran sida och vi tackar så mycket för en rolig kväll. Hoppas de blir en tradition!!

Dagen efter hoppas vi inte blir en tradition. Att sätta sig i en bil och åka hem till Storhallen efter X antal timmar sömn är inte kul men hemma väntade Peter, 3 38 57, med familj på att vi skulle ta dom upp till Helags. Den utflykten får mer än gärna bli en tradition. Dagen till ära hade vi även fått sällskap av två göteborgare i icke fjällvänliga skor. Tur att det finns gott om såna i Storhallen att låna och vi gillar dom lika mycket ändå. 
Trots lite sömn tog vi tappert på oss laggen och skidade dom 12 kilometrarna upp till Helagas fjällstation i det fina vädret som gav oss en ännu finare bränna. Där dukades lunchen fram som hade räckt till ytterligare 20 personer. När vi sedan kom hem va det after ski hos Lisa, middag i mellangården och efterfest hos Urban med bad i tunna.

Idag lördag har vi varit på den årliga pimpeltävlingen i Abborrbuan. Med oss hade vi en borr men inga pimpelspön.. Som vanligt alltså. Det är ju ändå borra som är roligast och man får ändå ingen fisk. När vi kom hem hoppade vi lite hopprep och sen gick vi och sjöng för kusin Jonathan som fyller 18 år idag. Tänka sig att den lilla gossen har blivit så stor.

Hoppas ni andra brudar förgyller påsken i Åsarna, vi gör vårt bästa i Storhallen. Vi ses i bruks!!

För er som skippade matematiken i skolan lyder ekvationen:
X=2

Förtydligande:
Kläderna under loppet = Frida: Gul Carola-overall och Lisa: Gammal skiddress från -60/70- tal i form av knästrumpor och annorak, självklart hade vi även gamla pjäxor och skidor.
Lunch = Pastasallad, toast, grillad korv, torkad älgkorv, muffins, kanelbullar, kaffe, oboy, saft och godis.
Middag = Lax med tillhörande såser, Janssonsfrestelse, tjälknöl med kantarellsås, potatisgratäng och kokta pärer, köttbullar, påskskinka, bröd och en massa annat småplock, bla grynost.. Självklart fick vi även efterrätt i form av tre olika sorters bakverk och senare på kvällen högg vi in på osten och kexen.

Åsarnabrudarna Lisa och FridaJa vi gör nästan allt tillsammans 

Retro StyleNär New Sweden anordnade tävling, kände brudarna för lite omväxling så här på slutet av säsongen. Vi sa: "Nu är vi trötta på våran gamla tävlingsdress!". Så vi bestämde oss för att åka i detta. Kanske någon som vill sponsra oss nästa år så vi kan åka varje tävling såhär.

/Glad Påsk önskar Brudarna

Dagen Grå

Igår var ett riktigt hopprepsväder! Solen stekte, +10 och vi var på skolan... Idag hade vi planerat en fjälltur med förhoppninsvis lika fint väder. Men icke, när vi tittade ut genom fönstret snöade de(!) och det var grått och 0 grader. Tusan!

Men fjällturen blev av och vi drog iväg ett gäng med början i Storhogna. Uppför slalombacken, ner på andra sidan, upp till Klövsjötoppen, runt 8 km, skaråkning, upp för backen igen, ner igen, upp igen och ner till shopen på Katrina. De få utförsåkare som entrade backen glodde som ugglor på oss, idioter tänkte de nog.

I shopen grattade vi Anders som fyllde år och grattade Fanny i efterskott.


Ikväll tävlar några Åsarnabrudar i Jämtkraftsprinten i Östersund. Glöm inte att heja på dom!
Imorgon kommer resten!

Date

Idag tog vi våra stolar, Knögen och Sylvester, och satte oss i solen och glassade. Vi hade ett mycket givande samtal medans vi mumsade på en ask After eight. Det var ett riktigt fynd, endast ett år gammal, som vi hittade i grannens frys...


Vi kom även fram till att Knögen skulle passa utmärkt i en Saw film. Frida kom på ett mycket effektivt sätt att bryta av sig båda tummarna och Lisa tyckte det skulle vara perfekt att hänga dit en skunkröv framför ansiktet så att man inte skulle kunna rymma. Sen skulle vi ta grannens katt och stoppa i en låda. Man skakar lådan medan offret tar på sig en sumobrottardress med lucka i ryggen. Efter att man har skakat katten ett tag öppnar man luckan och skyndar sig att stoppa in katten!! Ni får själva räkna ut vad katten skulle göra..
Vi spånade vidare ett tag på diverse "lekar" innan vi blev störda av en  mus på skateboard.
 Se själv
 Stek

Åsarnabrudarna Lisa och Frida - "We wanna play a game"

Inte ADHD, utan ÅB!

När man hänger i närheten av oss från Åsarna IK kan man få vara med om spännande saker! Både i spåret och utanför. Den här helgen i Piteå var väldigt händelserik.

Lovisa - tappade skidan under loppet, i spurten.
Petra - visade sig nästan halvnaken för 26d (men han var inte tillräckligt uppmärksam) och fick en tagg i röven efter att ha suttit på granris på söndagen.
Marcus - tog fel skidor på lördagen och vart därmed nominerad till Veckans Babe som han också blev.
Frida - blev anklagad för att ha ADHD efter att ha gjort en avancerad stuntrullning, tog axel mot axel till en högre nivå och hade sin längsta konversation hittills med Look-a-like.
Lisa den Korta - höll på att slå till MP i partytältets korridor och ledde ett effektivt aerobicspass på väg hem.
Emma - vann köksutrustning till sin framtida lya.
Katja - var en utmärkt chaufför och en bra joggarkompis!
Johan - fick en ny frisyr.
Robin - lånade ut sin dator eftersom han var den enda med dugligt internet så vi kunde hålla er uppdaterade om läget!

Och för att inte glömma dom nya hejarropen som Katja och Lovisa myntade
Lovisa: Kläm i nu!!
Katja: SKYNDA!!

Men de bästa av allt är när vi åker hem och de är våran favorit programpunkt på radion, nämligen P4 Dans och till skillnad från när vi åkte hem från Boden för 3 veckor sedan så spelades det faktiskt riktigt bra musik den här gången och alla (läs Håkan och Lisa) sjöng glatt med.

Åsarnabrudarna - mot Vôllan!

Kläderna dagen till ära


Till nästa år har vi beställt nya tävlingsdressar, vad tycker ni??
Tyvärr måste vi meddela att dragkjedjan har pajjat på alla dressar så ni får stå ut med denna urrigning...
Var beredda på att få se mer av den här dräkten!!

Åsarnabrudarna - Fit for fight

Veckans babe

Det roligaste med denna veckans babe är att han har har gjort allt för att slippa bli babe men i helgen hände det som inte fick hända...

Motivering: Då killarna var dåliga på att visa framfötterna denna vecka så va vi många oroliga att vi inte skulle få någon veckans babe denna vecka. Men då vår kära klubbkompis råkar ta fel skidor under lördagens lopp så såg vi babepotential. Men det är inte bara detta som gör han till en värdig babe utan han har alltid  funnits vid vår sida och stått ut med vårat snack och även bidragit med en hel del själv.
Denna vecka ger vi i er Marcus Svelander!!


(Marcus är även den första baben som tagit sin bild själv)


GRATTIS

Då ingen av oss varken hade tillgång till någon dator med internet eller tid igår för att skriva ett blogginlägg och gratta Lilla-J som fyllde 19 år igår så gör vi det idag!! GRATTIS på födelsdagen Lisa!! Hoppas du hade en bra dag på hemmaplan och att du uppskattade våran sång:D 
Gissa Brudarna


Vem är vem av Brudarna som befinner sig i Piteå för tillfället?


Första pris är en helg på Rymdgatan i Borlänge med rymdkillarna.
Vi står inte varken för resa, boende, mat, parkering och definitivt inte för kinderäggen!! Där går gränsen.
Ha en trevlig kväll! Pusselipuss!

Lika som bär


                       Skorpan?                                        Johan? (och Robin)

Vilket klipp!

Vi kan meddela att Johan har fått en makeover av Marcus med assistenter!
Är han inte lite lik Skorpan Lejonhjärta så säg! Dock en lite biffigare sådan...


Förvarning: Veckans Babe

Vi kan meddela att Marcus Svelander ligger bra till för att bli Veckans Babe.
Han tog nämligen fel skidor, ja ni läste rätt. Han TOG fel!! Han åkte på sina träningsskidor. Vilken kille, med tanke på hur trögt hans skidor gick hade han förmodligen vunnit idag om han tagit rätt.

Axel mot axel i duschen...

Hej. Idag har vi alltså tävlat, och vi kom med jämna mellanrum. Imorrn kommer vi med ännu jämnare mellanrum då vi har fyra brudar inom 13 sekunder!

Från Partytältet (alla vita tält är partytält för Åsarnabrudarna) joggade vi hem från tävlingsplatsen och passade då på att träna på vår hemmagjorda aerobics... Fick uppmuntrande tutande från lastbilsschaffisar!

När vi kom hem satte vi oss för att "titta på porr" (dricka o´boy). Lisa ropar till Frida: "kom jag har gjort porr till dig" Frida svarar då: "jag tycker inte om hemmagjord". Det kan vi nog alla hålla med om...


Vi har upptäckt att det inte är så bra att bo med 26d då hans Rymdgatanfasoner har smittat av sig. Vi har börjat köra axel mot axel i duschen; Frida älskar det, Lisa blir galen av obehag.


Åsarnabrudarna -
o´boy!

Direkt från Piteå

Nu befinner vi oss i Piteå på Furuviks kursgård. Vi har några inneboende i form av gymnasielever och 26d från rymden, vi lovar att ta väl hand om han.
På macken i Hoting där första stoppet var träffade vi på en skön snubbe, Stefan hette han. Han bakade kanelbullar och bryggde kaffe åt oss. Frida köpte kinderägg vilket Stefan tyckte va en utmärkt idé, godis, spänning och leksak i ett. När vi sedan köpte french hotdog frågade han om vi ville ha en överraskning i den också. Efter viss tvekan tackade vi artigt nej och Frida valde chilisås istället. Resten av resan flöt på bra och i Lycksele träffade vi vår vän i Lappkåtan där vi käkade lunch. Vi va ovanligt tysta förutom gången då vi hade allsång och sen när vi skulle kora KM-mästaren i kackerlacka-atombomb-fot.
Resultatlista
1 Frida
2 Marcus
3 Katja
4 Emma
5 Lisa
6 Petra

Fortsättning följer...

Måste tacka Robin för lånet av dator och 2c för den roliga konversationen:)

Pusselipuss puss på er alla!!

Klart vi ställer upp

Idag gjorde vi en god gärning då vi ställde upp som påskkäringar, tupp, kykling och hare. Allt för att glädja dom små liven och uppmuntra dom till att åka längdskidor.

Tuppen och haren va på G  
 
                                     Dom små liven                     Allt för sporten

Vi fick även tid till lite annat så vi testade om outfitten klarade ett hopp

         Emelie                Lisa gjorde en "grab" och Frida gjorde en "mute"

            Lilla-J                Kycklingen luftar vingarna

"Jag är inte rädd, jag kan flyga"                              Toffsen hänger me

Sammanfattningsvis kan vi i alla fall säga att det var lätt värt det: Vi fick klä ut oss och blev belönade med en tablettask :D


Hemligt stämplat!

Imorgon drar brudarna till Piteå för att köra den sista avslutande cup- tävlingen denna vinter och jag kan nog tala för oss alla när jag säger att vi börjar bli lite less på att tävla nu. Musten gick liksom ur oss efter SM.
Men tro inte att vi har gett upp för det, utan vi kommer att ge gärnet och köra så det "rycker" (som vi brukar säga) ända tills vi bryter mållinjen på söndag.

Efter helgen kan vi börja slappna av och fira påsk och allt vad det innebär ordentligt. Fjällturer, tvättbjörnsbränna, påsksmällen i klövsjö, big jump, after ski, ta slalombacken ner på längdskidor, påskägg, kolbulle, badtunna, you name it. Vi brudar har fullt upp (med att roa oss) under påsken. Det är den vi gillar allra mest!

ps. Eftersom att vi har så hemskt snälla ledare i klubben med mycket goda kontakter, så har vi något riktigt roligt att se fram emot till sommaren. Det är frågan om ett träningsläger som håller på att bokas in, men det är inte vilket läger som helst och jag är inte riktigt säker på att jag får avslöja vad det är riktigt än. Men så fort det är officiellt så ska ni få veta allt in i minsta detalj. Håll till godo!

Åsarnabrud Katja    

Citat

Tänkte bjuda på lite dumma saker som vi eller andra i vår omgivning har sagt.

"Äh, kom nu går vi och dricker O´boy"
Frida som inte riktigt hörde va Katja sa utbrister
"Va?! Ska vi titta på porr??!!"
Från vårat läger i Torsby -08

Petra och Frida köttar som galningar under Fjälltoppsloppet -08 och går mot pallplatser. Petra som drar för tillfället vänder sig om och ropar till Frida:
"Fan vad vi är bra!"
Frida hör inte riktigt och ropar tillbaka:
"Va!? Ska jag upp och dra!?"

"Glöm inte bort att ni får mackor och smörgåsar nere i byggdegården"'
Sagt av vår klubbkompis Marcus när han va speaker under Lilla Åsarnaspelen.

"Nu är de din tur Katja, säg ett träd på K"
Efter mycket funderande kommer Katja med svaret
"Kokosträd!!"

En stund senare har vi gått över på kategorin djur och Katja ska nu säga ett djur på A
"Albino-hund" svarar Katja nöjt.
Som ni alla förstår blev inte dessa svar godkända utan Katja åkte ur tävlingen. Detta var under en av alla långa bilresor vi gjort tillsammans. Närmare bestämt upp till Skellefteå i år.

Nu går vi tillbaka i tiden till Fridas favorit år 1996. Frida är i kyrkan med sin mamma och en massa andra barn från trakten och turen har kommit till Frida och prästen säger:
"Frida, kan du säga ett djur i Afrika?"
Utan minsta tvekan svarar Frida snabbt
"Neger"
"Nej Frida!! Säg ett annat djur!"
säger Fridas mamma....


"Kom vi tar över myren. Där är de lättsprunget."
Detta sa Frida och Lisa under Fjäll-Ol -08.

Men de allra dummaste vi sa då måste ändå ha varit:
"Vi hänger på dom där grabbbarna!! Dom ser ut att veta vart nästa kontroll ligger och bra tempo har dom också."
Det var tur att vi då inte visste att vi skulle bli lurade 5km fel och hamna i ett villaområde och behöva fråga en kvinna som va ute och rastade sin hund om vägen till mål. Trots detta missöde tappade dom inte humöret utan detta ledda bara till ett nytt citat
"Det var iaf skönt att få sträcka ut på löpsteget ett tag"


I en minibuss:
Marcus, som vill höra musiken, säger till Petra som sitter längst fram:
Marcus:
Höj!
Petra:
Hej!
Marcus:
HÖJ!
Petra:
Ja Hej!
Alla i kör:
MEN HÖJ!
Petra:
jaha...

Vår käre speaker Ulf har även sagt äkta sportgrodor

"Och Robinsson ligger tätt efter"
(Om Robin Bryntesson)

"Han utklassar dom andra! Det är nästan så att man får......HICKA!"

"Nu är hon inte långt efter, dom har nästan ögonkontakt"

(Att lägga till hans meriter är att han sprängde högtalarna under SM -97 när Torgny Mogren vann femmilen)

Lilla-J på ett läger i Bruks. Det snöar ute.
Katja: "Du har väl glasögon med dig nu då?"
Lilla-J: "Nej, jag har ju linser!"

När Lilla-J var liten kunde hon varken säga F eller R. Hon bytte ut F mot S och R mot L.
Lilla-J ropade högt på Konsum: "Titta där är Fridas mamma!"(ni kan själva räkna ut vad de blev)

Sevärdheter

Idag när jag och Emma tog oss en skidtur ner på isen så ser vi detta:
Är det inte konstigt att Åsarnas finaste hus ligger på Notön mitt ute i Hålen där ingen mer än den som äger en båt och har vägarna förbi kan se de?? Vi skidade iaf fram till fönstret och tittade in och konstaterade att ingen av oss skulle ha nåt emot att byta våra nuvarande hus mot denna skönhet.
Efter lite funderande tror vi att denna bebyggelse tillhör självaste "AC" i ACB Laminat...


Tillbaka till skidturen:
Vi åkte som sagt nere på isen mot Brånan men när vi kom en bit bortanför Tyskland fick vi nog, trots sällskap av Thomas Wassbergs 4 hundar, av motvinden och vände...
På vår tur som tog 2.20 han vi med att åka fel, korsa ljungan där isen inte va allt för tjock på väg till rätt ställe, ramla både en och två gånger, åka offpist, skejta på klassiska skidor (Emma som inte hade vallat lika bra som jag), titta på Lilla-J´s stuga, åka skidor på vägen(!!!),  komma fram till att jag måste ha världens dåligaste lokalsinne och att jag förmodligen inte hade varit hemma än om jag inte hade haft Emma som sällskap..:D

  
Jo, Emma har ju gått och blivit med valpar också...
6 små söta älghundar har hon hemma nu:D Vi andra är inte alls avundsjuka..Åsarnabrud Lisa -
Vilse i skogen


RSS 2.0