Russinrövar och tvättbjörnsbränna

Först vill vi börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering men vi har, tro det eller ej, faktiskt ett liv utanför bloggen också.

Det är så här i påsktider som vi är som mest upptagna. I torsdags var det som sagt skidtävling inne i Östersund som New Sweden anordnade, förmodligen ett av säsongens bästa lopp. Redan innan loppet hade vi en känsla av att vi skulle komma sist. Med skidor som legat gömda i 15 år och kläder som inte riktigt är gjorda för dagens skidåkning anade vi det värsta. Affe tröstade oss med att säga: Ja vad spelar det för roll, ni kommer ju ändå inte vinna och letade sedan fram ett par ännu äldre stavar.
Självklart avslutades det hela med en god middag och fest fram på småtimmarna. Det var väldigt uppskattat från våran sida och vi tackar så mycket för en rolig kväll. Hoppas de blir en tradition!!

Dagen efter hoppas vi inte blir en tradition. Att sätta sig i en bil och åka hem till Storhallen efter X antal timmar sömn är inte kul men hemma väntade Peter, 3 38 57, med familj på att vi skulle ta dom upp till Helags. Den utflykten får mer än gärna bli en tradition. Dagen till ära hade vi även fått sällskap av två göteborgare i icke fjällvänliga skor. Tur att det finns gott om såna i Storhallen att låna och vi gillar dom lika mycket ändå. 
Trots lite sömn tog vi tappert på oss laggen och skidade dom 12 kilometrarna upp till Helagas fjällstation i det fina vädret som gav oss en ännu finare bränna. Där dukades lunchen fram som hade räckt till ytterligare 20 personer. När vi sedan kom hem va det after ski hos Lisa, middag i mellangården och efterfest hos Urban med bad i tunna.

Idag lördag har vi varit på den årliga pimpeltävlingen i Abborrbuan. Med oss hade vi en borr men inga pimpelspön.. Som vanligt alltså. Det är ju ändå borra som är roligast och man får ändå ingen fisk. När vi kom hem hoppade vi lite hopprep och sen gick vi och sjöng för kusin Jonathan som fyller 18 år idag. Tänka sig att den lilla gossen har blivit så stor.

Hoppas ni andra brudar förgyller påsken i Åsarna, vi gör vårt bästa i Storhallen. Vi ses i bruks!!

För er som skippade matematiken i skolan lyder ekvationen:
X=2

Förtydligande:
Kläderna under loppet = Frida: Gul Carola-overall och Lisa: Gammal skiddress från -60/70- tal i form av knästrumpor och annorak, självklart hade vi även gamla pjäxor och skidor.
Lunch = Pastasallad, toast, grillad korv, torkad älgkorv, muffins, kanelbullar, kaffe, oboy, saft och godis.
Middag = Lax med tillhörande såser, Janssonsfrestelse, tjälknöl med kantarellsås, potatisgratäng och kokta pärer, köttbullar, påskskinka, bröd och en massa annat småplock, bla grynost.. Självklart fick vi även efterrätt i form av tre olika sorters bakverk och senare på kvällen högg vi in på osten och kexen.

Åsarnabrudarna Lisa och FridaJa vi gör nästan allt tillsammans 

Kommentarer
Postat av: Åsarnabrud Lisa den korta

"Det var så lite så" som Affe sa om maten...

2009-04-14 @ 09:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0