Sammanfattning av SM

Måndag: Våran resa började med samling klockan 9 på stadion i Åsarna för avfärd mot Boden och årets JSM. Stannade som vanligt i Strömsund för att tanka och fika på OKQ8. Känns lite som en tradition nu och tanten i kassan säger: "Jaha är ni här nu igen. Vart är ni påväg den här gången då?" Efter det fortsatte resan mot Åsele där vi åt lunch innan vi åkte vidare till Boden. Efter två kisspauser och ett tankstopp kom vi äntligen fram till Sunderbyn där vi skulle bo. Innan middagen tog vi oss en liten löptur för att bekanta oss med stället. Inte särskilt mycket att se om vi ska vara riktigt ärliga, men fina snöskulputurer fanns det iaf. Efter middagen upptäckte vi, till vår stora glädje, att det fanns internet och där fastnade vi tills det var läggdags.

Tisdag: Vaknade av att gubbarna sprang i trappuppgången och smällde i dörrarna, som vanligt, en timme för tidigt men vi lyckades somna om innan det var dags att kliva upp och äta frukost. Efter frukosten bar det iväg till Pagla skidstadion där vi skulle testa lite skidor och åka banan inför tävlingen dagen efter. Riktigt fin bana kunde vi alla komma överens om att det var. Hem, duscha och äta lunch innan vi drog iväg till Luleå för att ta oss en titt på utbudet av affärer. Vi stannade såklart även på DollarStore för att köpa godis och Barnenshus för att köpa teatersmink. Resten av dagen gick i uppladdningenstecken och nervositeten började smyga sig på.

Onsdag: Första tävlingsdagen. 5 km klassiskt stod på schemat. Emma åkte fort som vanligt och blev 2a, GRATTIS!! Petra valde "fel" skidor för dagen och är inte nöjd, Lisa och Frida är så missnöjda att dom vågar knappt titta på resultaten men efter att dom har samlat mod till sig smyger dom fram och ser att det inte heller hade gått så bra, Frida funderar ett tag och säger sedan: "Jaha, vad fan ska vi göra åt det här då?" "Träna mer" svarade Lisa kort och sen gick dom där ifrån. Det blev ju inte direkt bättre heller när vi fick redan på att vi missade lagguldet men ynka 2,4 sekunder. De va bara Lilla-J, Katja och Lovisa som va hyfsat nöjda. Resten av dagen bestod av att heja på grabbarna och ladda om inför torsdagens sprint. Som dom skogsmullar Frida och Lisa är gjorde dom även upp en eld som blev väldigt uppskattad.

Torsdag: Sprint stod på schemat denna dag och som ni redan har läst om så gick Peter ut hårt genom att lova att han skulle springa hem till Klostret från skidstadion. Något som skulle visa sig att han inte höll.  Dålig stil tycker vi!! Hur som helst så gick iaf Emma, Lisa, Frida och överraskningen för dagen, Petra vidare. Alla åkte ut i kvatsfinalen utom Emma som lyckades ta sig ända till A-final där hon slutade på en tredjeplats. GRATTIS igen!! På kvällen drog vi iväg på kamratmiddag och prisutdelning och som vanligt skulle jag tro att vi hördes och syntes mest.

Fredag: Vilodag och fredag den 13e. Vi tog sovmorgon till 9 och klockan 10 åkte vi iväg till stadion för att åka lite skidor och titta på dom "nya banorna" som gäller på lördagen. Dessa banor kunde vi konstatera inte va fullt lika roliga som i onsdags utan riktigt tuffa med långa branta backar. Frida och Lisa blev jagade av "Mörten" och va helt slut när dom kom tillbaka till bussen.
Efter skidturen så åkte vi hem och åt lunch innan vissa drog en sväng in till Luleå igen medan andra pluggade. Lugn kväll med uppladdning framför datorerna.

Lördag: Näst sista tävlingsdagen och Pursuit på schemat. Frida fick kasta in nummerlappen då hon vaknade på morgonen med ont i ögon och huvud. Hon fick i stället agera ensam hejarklack längs spåret. Idag var även dagen som stafettlagen skulle tas ut och det var fajt från start till mål om dom två platserna i första laget (Emma hade redan en given plats där).
Med lite taskigt fäste på klassiska delen fick vi slita men på skaten hade vi grymma skidor och kunde plocka några placeringar. Emma var åter bäst och slutade 6a. Denna dag räckte även våra insatser till de efterlängtade lagguldet!! ÄNTLIGEN!!


Söndag:
Sista dagen på detta JSM och avgörandet i stafetten. Idag va en tung dag men vi tänker inte skylla på nåt utan bara inse att man kan inte va på topp jämt.  Emma och Lisa är iaf riktigt missnöjda medan resten är hyfsat nöjda. Mer än så säger vi inte. Resan hem gick iaf bra, inga incidenter mer än några sms som råkade slinka iväg...

Det var allt från detta JSM, nu blickar vi fram emot Sveg i helgen och sen är det SM på hemmaplan.

Brudarna

Kommentarer
Postat av: Åsarnabrud Lisa den korta

Oh, ett seriöst inlägg för en gångs skull:) Men ser att vi glömde skriva att alla va i tid förutom familjen Schwartz som va för tidiga:D

2009-03-17 @ 18:55:20
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: Åsarnabrud Katja

Klart man ska va i tid!

2009-03-17 @ 19:50:22
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: Åsarnabrud Lisa den korta

Japp och i tid va ni. En hel timme för tidig:)

2009-03-17 @ 20:01:50
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: Åsarnabrud Lisa den korta

Hörrni Brudar, kom på att vi inte glömde nåt den här gången:) Alf höll hårt i väskan...

2009-03-17 @ 22:31:41
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: erika

och jag och pappa som lämnat en plats i bilen åt era glömda saker den här gången. så glömmer ni inget

2009-03-18 @ 10:12:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0