Grattis Mamma!

Idag säger vi grattis till våra mammor på morsdag!
GRATTIS MAMMA!

Löptest

Imorrn gäller det Brudar! Det första "löptestet" för säsongen! Kl 09.00 bär det av till Storhallens Bygdegård!

Är vi taggade?!

P.S Är det nån som har de tidigare tiderna?

Välj sida...

Ikväll smäller det. Men vilken sida ska man välja? Vi står inför ett svårt val... 

Work out

För er som inte tror att vi tränar nåt så har ni nästan rätt. Det händer inte att vi gör det ofta men idag var en sån dag då vi faktiskt tränade.
Några av oss brudar sprang tillsammans Bjärtanturen. Hela passet tog 2,30 och innehöll två rejäla stigningar på ca 10 och 15 minuter plus några mindre och även lite obanad terräng i skogen och över myrar. Ett mycket givande pass med en hel del prat (för att skrämma bort alla björnar som lurar i skogarna) och skratt.

Kan även medddela att några brudar redan har lessnat på sommarträningen och längtar efter snö.. Hur ska detta sluta? Kanske med en evakuering till kallare breddgrader eller en flytt till tunneln i Torsby...

Hejarklack

Dessa snubbar påminner oss om några.....jo just ja...oss själva!

Veckans Babe v.21

Motivering
Förra fredagen var majoriteten av Brudarna på bal. Alla var uppklädda och fina vilket ju var trevligt, dock begränsat med ögongodis. Vissa stack ut mer än andra, däribland denne babe. För en vild dans och snygg slips ger vi er,
Erik Nilsson!

Vad är väl en bal på slottet?


I fredags bytte Frida, Petra, Maria, Emma och Lilla-J ut mjukisbyxorna mot långklänning.
Lite kul, ett tag...
Dock var vi kanska enade om att vi ändå trivs bäst i våra gamla, svettiga trikåer. Därför gick bytet snabt och det dröjer förmodligen ganska länge innan dessa långa, blanka och rena klädnader dyker upp igen.


We love it!!

Gammal som gatanEtt stort, enormt, gigantiskt GRATTIS säger vi till Katja, bruden som idag fyller hela 20 år!!!

HURRA HURRA HURRA HURRA!!


//Dina brudar

Dagens mål...ha det gött!

"Det gick otroligt lätt. "Målet var att göra mitt eget lopp och ha det gött"
Intressant sagt av vår store idol om sprang Milkojoggen på 31.42

Tävlingens store profil var Marcus Torgeby - suverän vinnare i 10-kilometersloppet.

• Bättre uppbackning - och du kan satsa som du vill?

- Absolut. Det är det jag vill, att kunna träna två dagar i veckan. Det är trist att inte kunna göra det man vill....

Så sant så, vem vill vill inte träna 2 gånger i veckan och vinna Milkojoggen överlägset på 31.42.

Vilse i pannkakan

Nu har två brudar än en gång dragit ut på äventyr. Det är Dvärsätt, där allt snurrar, som står på schemat igen.
Dagens första stopp gjordes i Ås, där Milkojoggen avgjordes. Vi var inte redo för tävling riktigt ännu, men dessto mer taggad inför kommande träning..vilket dämpades ganska fort när vår vän kom emot oss i finkofta, ballerinaskor och leggings.. Vad var det för konstig träningsutstyrsel? De tävlande fick iaf vårat stora stöd under loppet. Sedan fortsatte vi våran resa mot Dvärsätt.

Vi började dagens träningspass med en uppvärming på ca 5 min innan vi kände oss redo för cykelintervallerna som väntade i lekparken. Emma tyckte att det inte var allt för jobbigt medans Alexandra och Lilla-j började känna av lite mjölksyra i benen. Förklaringen kom när Emma insåg att hon hade satt sig på en cykel utan trampor
Efter cyklingen fortsatte våran löptur mot "båthamnen". Emma hittade sin favoritbåt vid namn Turbo. Lilla-J hittade till sin förtjusning Black Pearl. Dock tyckte hon att den såg mindre ut i verkligheten men kom snabbt på att kameran lägger ju på fem kilo!
Nu sprang vi vidare mot skogen. Utan varken mål, karta eller kompass sprang vi över stock och sten, bottenlös matjord, nyklippta golfbanor och härliga myrar. Myrarna var så härliga att vi passade på att ta oss ett och annat "dopp".
Vet inte hur men på något vis lyckades vi hitta hem oxå..där väntade årets första dopp (pooler räknas inte).
                       


St Olavsloppet

Ni som har fått annonsbilagan för St Olavsloppet har förmodligen även läst den väldigt intressanta artikeln om Åsarnas lag. Den bjuder på information i Åsarnas historia samt en inblick i det komplicerade Hallquistsläktet. 
Som ni märker så har vi anmält ett lag och om ni ser en silverfärgad renaultbuss mellan Trondheim och Östersund är det bara att hänga på, med risk att ni hamnar inne på flygplatsen i Stjørdal.

Hoppas vi ses på vägarna!

Likisar?

Nu har det hänt igen.
Jag sitter själv hemma hos Frida och tittar på TV medans Frida sitter vid datorn. Då kommer Fridas mamma in och börjar prata med mig och självklart svarar jag. Efter att vi har pratat ett tag vänder jag mig om och då inser Fridas mamma att det är mig hon pratar med och inte Frida som hon egentligen skulle ha pratat me.
Detta är inte första gången något sånt här händer och bara för att nämna ett till exempel så kan jag berätta att Frida, helt oskyldig har fått en utskällning av min pappa bara för att han inte såg skillnad på oss

Lite roligt är det ändå att våra föräldrar inte ser och hör skillnad på oss ibland :)

Men ärligt, är vi verkligen så lika?Åsarnabrud Lisa - eller är det Frida?

Brillor

En väldigt god vän till mig undrar om vi Brudar är sugna på att beställa dessa glasögon.Hör av er till mig om ni är intresserade.

Välj bland dessa tre neonfärger

Om vi kan bestämma oss innan helgen så får vi dom redan nästa vecka..

/Lisa


Det otänkbara har inträffat!!

Frida har lyckats med en bedrift så ofattbar att man inte kan fatta de! Hon har skurit upp fingret på tangentbordet till Petras bärbara dator... Hur är det möjligt? Det blöder till och med igenom plåstret...

OBS: datorn på bilden har ingenting med olyckan att göra

Åsarnabrudarna Petra och Frida - i skolan

Roadtrip till Västerås

Som ni alla redan vet så var vi nere i Hallstahammar i helgen och gjorde debut i multisport.
På vägen ner tog vi en liten omväg bara för att få se lite nya ställen så som Edsbyn, Bollnäs och Gävle. Till vår stora besvikelse fick vi varken se några bandykillar, Daniel Westling, Viktoria Silvstedt eller Gustav Nordström. Men några moppekillar fick vi iaf se när vi stannade och åt lunch i Kilafors.
Den stora frågan på vägen ner var "har ni sett det här förut eller?" Bara för att ha en bra anledning att åka en ny och tydligen längre väg. Och hade vi inte haft med oss Carina, vår GPS, så hade vi aldrig kommit fram. Trots detta åkte vi ändå fel ett antal gånger. 
Längs hela resan ner var det ganska många olika viljor så som vilken väg vi skulle ta, vart vi skulle äta och vilken musik vi skulle lyssna på. Men det fanns faktiskt en sak som vi alla kunde enas om och det var iaf glasstoppet. När alla hade fått sin glass satt vi tysta och nöjda som små barn i ca 15 minuter tills glassen var slut.

Väl framme hade vi stora problem att hitta till själva campingen som vi skulle bo på, trots att vi passerade campingen minst 2 gånger såg vi inte den stora skylten som visade att det var där vi skulle bo. Anledningen? Jo, skylten var ju skriven med pissgul text på vit bakgrund! Skärpning! Aja, vi fick ju iaf se mycket. 
Stora delar av resan gick smärtfritt ända tills vi skulle parkera på campingen och vi (inga namn nämda) backade in i en lyktstolpe och kraschade 3 st cyklar och knycklade till bussen lite. MEN! Ingen kom till skada och det är väl det som är det viktigaste?!
Nu skulle vi bara skrapa ihop nya cyklar så vi skulle kunna ställa upp i tävlingen, eftersom att dom andra inte längre var kördugliga. Men det visade sig inte vara några problem.

På kvällen laddade vi med grillning och allmänt chill. 

Den stora dagen D, då vi skulle debutera i multisport kände nog alla lite ångest samtidigt som vi var grymt laddade och hade slagit vad om att sist av oss i mål diskar. Ingen ville diska, så när startskottet gick blev det rusning. 
Vi hade anmält oss i den långa klassen där segertiden var 3h. Peace of cake trodde vi. Annat sa banan.
Lisa och Gustav missade nästan starten, Anton och Rasmus gick in för att spränga sig i början eftersom att det ändå var paddling efter prologen, Emma och Lars öppnade lugnt, Lisa spydde efter 10min och Frida och Katja var först ner med kanoten. Ledningen tappade dom dock ganska fort eftersom att dom var de enda laget som inte hade någon stor och stark karl i kanoten, men dom gjorde trots allt sitt bästa. 

En annan anledning kan ju också vara den döda grisen som låg i vattnet som de var tvungen att stanna och titta på. Det var inte en vacker syn, vilket vi bekräftade senare på kvällen då vi drog iväg på ett litet "Blair gris projekt" mitt i natten för att kolla på grisen.
Och alla fattade DÅ varför Frida tidigare under dagen då vi hade vårat första möte med grisen uttalade sig med följade,
"TA MIG HÄRIFRÅN FÖR HELVETE, DET ÄR JU EN DÖD GRIS!!!"  

6h (!) senare var alla i mål och riktigt nöjda och stolta över att ha klarat av våran första multisporttävling. 
Med förmodligen ganska mycket vätskebrist, käkade vi kalla köttbullar och kakor till lunch och sköljde ner det med vatten.   
Senare på kvällen var vi bjudna till fam. Olofsson på middag. Självklart grillade vi, och det smakade utsökt! Fattades bara då vi hade kämpat i skogen i hela 6h.
Vid midnatt när vi kom tillbaka till campingen var vi inte ett dugg trötta utan rikitgt på G och hetsade varandra till både det ena och det andra. Vi tog även sommarens första bad och till vår stora besvikelse var vattnet varmt... 

Söndagen bestod enbart av packning, lastning av cyklar och städning innan vi drog mot Hedemora och ett stopp på den berömda Lappens Grill och vi måste erkänna att vi blev väldigt impade. Gott käk och för att inte tala om glassen. Där kommer det definitivt bli fler stopp om vi har vägarna förbi. Det var även just här som vi sa tack och adjö till grabbarna, Gustav Hall och Lars Suther, som har gjort oss sällskap i helgen innan vi skiljdes åt och fortsatte våra resor hem på olika håll.
Som grabbarna sa "Ni lär ju inte få tråkigt på vägen hem" och så rätt dom fick! Med Gyllene tider och tAKiDA dunkandes ut ur högtalarna drog vi hemmåt. 
Det första som händer är att Lilla j ska slänga ut stripsen som blev över. Hon öppnar fönstret och vinden tar tag i lådan och alla pommes frites flyger tillbaka in i bussen och ketchupen hamnar på fönstret och hela sidan av bussen. Gissa om vi garvade?!
Efter lite tvätt av bussen i Falun rullar vi vidare och det är ganska lungt tills vi blir sugna på vattenmelonen som blev kvar sedan dagen innan. Nu är bara frågan hur vi ska kunna få upp den utan kniv.
Vi letar förtvivlat efter vassa föremål att sticka hål på skalet med men helt förgäves. Vi är nära att ge upp när Rasmus tillslut dyker upp som en räddande ängel och hittar en grej som vi efter mycket våld och vilja lyckas få till en öppning i skalet med. Glädjeropen ekar högt.
Sedan offrar vi en CDskiva för att få till ett större hål och sedan skickade vi runt melonen så att den som ville kunde äta ur den med sked.
Även den lite smått torra Nisselimpan som ingen ville äta av under helgen gick ner utan problem. 
Hur som helst så fick vi till en rikitgt härlig feststämning i bilen på vägen hem men även om det är kul att vara borta så kan vi nog alla ensa om att det trots allt ändå är skönast att komma hem.


Påväg!

    
Packning dagen innan     Stabilt


 
Bilfest med melon & nisselimpa!Detta var vår helg i KORTA drag... Hoppas nån har läst ända hit ner...
Och ja, vi har alltid såhär kul när vi är tillsammans!

Veckans babe

För oss var han, fram till denna helg, nästan helt okänd. Men nu kan vi inte glömma hur snäll och rolig han är. Förutom att han med sitt trevliga sätt kom in hur lätt som helst i gruppen så visade han sina grill-skills och fixa perfekt kött och fortsatte sedan med att diska och till sist städa stugan.
Denna vecka kan vi inte tänka oss någon annan som veckans babe än vår nyfunne vän, den ultimata baben...
Lars Suther!Skogshuggare

1 vedhög,
1 vedbod,
1 person,
1 FET belöning!
lätt värt det...


Fortsättning följer....

Åsarnabrud Katja, jobbar på det...

Packat och klart

I morgon klockan 9 trampar vi gasen i botten och beger oss söderut mot Hallstahammar och våran debut i Multisportsammanhang. Cyklarna är redan lastade så nu är det bara att slänga in väskorna och sticka iväg.
Vår egen Dj har laddat upp med nya skivor inför denna roadtrip så det ska nog inte gå någon nöd på oss. Vilken väg vi tar är ännu osäkert men de lutar åt E45 till Mora och ett stopp där för lite (mycke) glass och sedan vidare mot Falun eller Borlänge för att till sist anlända till slutdestinationen.

Beroende på om vi har internet, ork eller lust så kanske det kommer en uppdatering under helgen annars får ni en rapport på måndag.

Åsarnabrudarna - Roadtrip

Laddad

Vi kan glatt meddela att vi är laddade inför helgen!
Förberedelserna går enligt planerna..eller ja, nästan ialla fall. Laguppställningarna är inte riktigt klara (vilka ska egentligen köra?!) men som dom brudar vi är ska vi nog lösa de oxå.


En sak vet vi säkert. Eftersom det är en ny tävling sätter vi säkerheten främst och kör med dubbla skydd!


Träningsvillig

Ibland kan det kännas tungt att sticka ut o träna, vi har alla varit där, vissa oftare än andra.- Sara! Ska du med mej o Lisa ut och springa?

- Nä...alltså, jag hade ju planerat rullskidor idag men så hade inte pappa bytt trugor....så...nä.


Hmm...bra ursäkt till att inte följa med o springa. Nämnvärt är att hon inte ens har en planering.


GRATTIS...

... säger vi idag till Emma och även Johan som har blivit uttagna till Utvecklingslaget.
Emma säger i ett uttalande att det ska bli mycket spännande och ser framemot det väldigt mycket!
Vi andra brudar hoppas att du, Emma, inte ska glömma bort oss och att du fortfarande vill träna och umgås med oss :)

Läs här eller här

Åsarnabrudarna - Stolta


Veckans Babe(s)


Motivering:
Lekarna var grymt roliga, middagen var ännu grymmare, och festen var grymmast! Vi kan sammanfatta dagen, kvällen, natten och morgonen som en grym tillställning! Vi Brudar tackar och bugar, och tycker att fler borde vara lika trevliga och anordna sådana här fester. De vi vill tacka för det, är oxå de som vi valt till Veckans Babes. Vi ger er festkommittén på vårens bästa fest, Gunnar och Fidde!

Utmaning?

Japp, nu ska det multisportas som sagt!
Det är en tävling, ny för i år, som arrangeras av våran kära vän Alexandra (bara de övertygar oss om att det kommer bli en bra tävling). 

Vill och vågar ni utmana oss får ni skynda er att klicka här!

Multisport?

Nästa vecka drar vi söderut för att göra debut i multisport. Vi blev alla fundersamma och undrade vad detta var för jippo. Vi fick förklarat för oss att det innebär att man både springer, cyklar och paddlar kanot. 
Då gick det upp för oss att det var Cypakutsi minus -si dom menade... För er som inte kommer härifrån kan vi tala om att Cypakutsi är en tävling där man cyklar, paddlar, kutar och simmar.
Ryktet säger att vi har chans på seger i denna multisport-/cypakut-tävling så nu ligger vi i hårdträning.Brudarna - Träning pågår

Hemligt

När en av brudarna får lite tråkigt så brukar hon surfa in på en hemsida som hon har hittat och i ett uttalande beskriver hon denna sida som "Den bästa hemsidan som finns". Vi kan nu avslöja att sidan hon pratar om är spela.se och ni får gärna gå in här och utmana henne i favoritspelet. 
När ni har klickat på länken kommer ni förstå varför vi väljer att inte nämna något namn.. 

Brudarna - Inside information


Lika som bär


Joakim Engström?                                 Timon?

Svar på tal!

Denna frågestund vart ju ganska misslyckad. Antingen så vet ni redan allt om oss eller så var ni helt enkelt inte tillräckligt nyfikna på brudarna. Anyway, vi kan väl säga att vi fick in tre frågor som är värda att svara på.

1.Varför har ni den hära bloggen?
Svar: Vrf inte säger vi? Vi tycker att det är kul och vi får mycket respons. Och för den delen så har vi inte tvingat någon att läsa den. (kanske personen i frågan trots allt är så nyfiken att denne inte kan hålla tassarna borta)

2. Vem var du uppe på taket med kanske 2helger sen???
 Svar: En numera totalt oviktigt person som inte bör nämnas vid namn här. Det får du fråga personligen när du träffar den korta åsarnabruden. 

3. Hur kommer det sig att ni är så förtjusta i IFK Mora grabbarna??
Svar: För att dessa IFK Mora grabbar är så otroligt snälla och trevliga, kort och gott =)

Tv-kändis

För alla er som missade när Thomas Wassberg gästade "Söndagsparty med Filip och Fredrik" kan ni se hela programmet här. Vi lovar att det är sevärt!

"Får jag ta me hon jag bor me?!

/Brudarna

Frågestund!

Nu tycker brudarna att det är dags för en frågestund, vill ni veta något om oss så är det bara att fråga så ska vi försöka svara så gott det går!

 

Veckans babe!

Motivering:
För sin otroliga charm har han bokstavligt talat dansat sig in i våra hjärtan denna vecka. Han är killen som alla tjejer vill ha och som alla mammor drömmer om att få ha som svärson. Inte nog med det så är han som den lillebror brudarna aldrig fick.
MEN! det är inte därför som han blir veckans babe, utan det är för hans otroliga talang för styrdans. Ingen dansar bättre än honom. Det är en riktig ära att få dansa med honom.  
Vi ger er: Anton Svensson!


Premiär

Då var rullskidspremiären avklarad. Lite väl tidigt tycker jag men vad gör man inte för lite träningssälllskap och skvaller.
Hur som helst så börjar dagen med att jag tittar ut genom fönstret och ser att det regnar och när jag är klar och ska gå ut så möts jag av att det snöar. Ja ni läste rätt, det snöade, usch!
Trots vädret gick premiären bra och näst intill smärtfritt. Det första som händer när jag har tagit på mig rullisarna och gör ett frånskjut är att skidan släpper och säsongens första vurpa är ett faktum. Resten av passat går bra för utom att jag känner att dom nya hjulen inte rullar lika lätt som dom gamla. Eller så är det bara så att jag har blivit svagre och det kanske inte är så konstigt när jag har fuskat med styrkan i 20 år...

Nu sitter jag här med 3 blåsor i händerna och väntar på att Emma ska komma och hämta mig. Vi ska bege oss in till Östersund för lite grillning ikväll och imorgon är det dags för den efterlängtade Skidhögskolefesten.

Åsarnabrud Lisa - Mot staden och fest

på vift!Gissa vart vi är här!

Jaa, nu är vi hemma igen från våran lilla trip..
Vart har vi varit? Vart var vi påväg? Vad har vi gjort? Hur tänkte vi? Tänkte vi?
Det är många frågor som dykt upp..dock har inte alla svar..
Efter en snabb överläggning bestämde sig Lilla-J tillsammans med rymdbaben att åka söderut.
Sagt och gjort, utan att ens tänka, for vi mot en mkt spännande helg med många frågetecken.

Tyvärr vore våran lite smått "hemliga resa" inte vara någon "hemlig resa" om vi avslöjade allt.. därför får ni bara ett smakprov;)

Det har varit grillning på okänd ort, besök på en mer känd kvarn, stabil kajakpaddling, multisport, beachvollyboll, löpning med seightseeing, middagar, lite roligt skvaller, besök på en mer känd kvarn igen fast med andra aktiviteter, shopping, "nästan" en orienteringstävling...

         


Åsarnabrud Lilla-J

Se hitåt!

Ni missar väl inte att titta på "Söndagsparty med Filip och Fredrik" klockan 21.00 på kanal 5. Våran favorit Thomas Wassberg ska gästa och ryktet säger att han ska testa skidföret på Manhattan iklädd Åsarnakläder.
Läs mer på den här länken.
 

Styrdans

Igår drog två av Åsarnabrudarna på dansgalan i Nälden, nämligen Katja och Lisa K.
Vi bestämde oss vid halv 8 någon gång och halv 9 satt vi i bilen påväg. Vi plockade till och med upp två näst intill helt okända brudar i Hackås.
Eftersom att vi aldrig varit just i Nälden på dans, var vi spända av förväntan och laddade upp i bilen med Sven-Ingvars, för att få till den riktiga dansstämningen.
Dansen var kanon, med bra musik och mycket folk. 

Här uppe i norrland är dans bland ungdomar helt normalt. Alla dansar med alla, oavsett ålder och alla älskar det!
Det är helt enkelt skit kul med styrdans!

Det är något socialt som inte går att jämföras med krogen eller att "bara" träffa kompisarna. Det är dans, och man träffar massor med nytt roligt folk.  

Vi tycker att fler borde lära sig att dansa, för det var faktiskt lite tunt med killar i våran ålder som vi kunde dansa med. (men vi dansade hela kvällen i alla fall)

Så sveriges alla killar, lär er dansa för guds skull och gå på dans!! För brudarna vill dansa med er, tro mig!

/Kotten och K- den korta, Puss!


Rapport om valborg

Valborg firades på hemmplan uppe i Österåsen hos Katja. Vi grillade, pratade minnen, diskuterade forum, badade tunna och skrattade.
Vi brudar fick denna kväll sällskap av barndomskompisen Isberg och senare på kvällen när vi satt i tunnan kom även Ausan-pöjkan på besök. Som vi gör här på landet körde dom bil ända fram till tunnan, parkerade på lägdan, öppnade bakluckan och spelade vår favorit, Halvar Persa av Patriks combo. Mycket trevlig kväll som avslutades med dans i köket till tonerna av Sven-Ingvars och grattis-sång för Emma.

Brudar kan också grilla!!
Självklart hade vi en brasa och fyrverkerier
Sol och efterrätt
Varmt i vattnet

Pöjkan och dans

Brudarna -

Ha den äran!

ETT STORT GRATTIS TILL VÅRAN EMMA SOM FYLLER 20 IDAG!


SYSTEMET NÄSTA VAR DET VA?!

RSS 2.0