Roadtrip till Västerås

Som ni alla redan vet så var vi nere i Hallstahammar i helgen och gjorde debut i multisport.
På vägen ner tog vi en liten omväg bara för att få se lite nya ställen så som Edsbyn, Bollnäs och Gävle. Till vår stora besvikelse fick vi varken se några bandykillar, Daniel Westling, Viktoria Silvstedt eller Gustav Nordström. Men några moppekillar fick vi iaf se när vi stannade och åt lunch i Kilafors.
Den stora frågan på vägen ner var "har ni sett det här förut eller?" Bara för att ha en bra anledning att åka en ny och tydligen längre väg. Och hade vi inte haft med oss Carina, vår GPS, så hade vi aldrig kommit fram. Trots detta åkte vi ändå fel ett antal gånger. 
Längs hela resan ner var det ganska många olika viljor så som vilken väg vi skulle ta, vart vi skulle äta och vilken musik vi skulle lyssna på. Men det fanns faktiskt en sak som vi alla kunde enas om och det var iaf glasstoppet. När alla hade fått sin glass satt vi tysta och nöjda som små barn i ca 15 minuter tills glassen var slut.

Väl framme hade vi stora problem att hitta till själva campingen som vi skulle bo på, trots att vi passerade campingen minst 2 gånger såg vi inte den stora skylten som visade att det var där vi skulle bo. Anledningen? Jo, skylten var ju skriven med pissgul text på vit bakgrund! Skärpning! Aja, vi fick ju iaf se mycket. 
Stora delar av resan gick smärtfritt ända tills vi skulle parkera på campingen och vi (inga namn nämda) backade in i en lyktstolpe och kraschade 3 st cyklar och knycklade till bussen lite. MEN! Ingen kom till skada och det är väl det som är det viktigaste?!
Nu skulle vi bara skrapa ihop nya cyklar så vi skulle kunna ställa upp i tävlingen, eftersom att dom andra inte längre var kördugliga. Men det visade sig inte vara några problem.

På kvällen laddade vi med grillning och allmänt chill. 

Den stora dagen D, då vi skulle debutera i multisport kände nog alla lite ångest samtidigt som vi var grymt laddade och hade slagit vad om att sist av oss i mål diskar. Ingen ville diska, så när startskottet gick blev det rusning. 
Vi hade anmält oss i den långa klassen där segertiden var 3h. Peace of cake trodde vi. Annat sa banan.
Lisa och Gustav missade nästan starten, Anton och Rasmus gick in för att spränga sig i början eftersom att det ändå var paddling efter prologen, Emma och Lars öppnade lugnt, Lisa spydde efter 10min och Frida och Katja var först ner med kanoten. Ledningen tappade dom dock ganska fort eftersom att dom var de enda laget som inte hade någon stor och stark karl i kanoten, men dom gjorde trots allt sitt bästa. 

En annan anledning kan ju också vara den döda grisen som låg i vattnet som de var tvungen att stanna och titta på. Det var inte en vacker syn, vilket vi bekräftade senare på kvällen då vi drog iväg på ett litet "Blair gris projekt" mitt i natten för att kolla på grisen.
Och alla fattade DÅ varför Frida tidigare under dagen då vi hade vårat första möte med grisen uttalade sig med följade,
"TA MIG HÄRIFRÅN FÖR HELVETE, DET ÄR JU EN DÖD GRIS!!!"  

6h (!) senare var alla i mål och riktigt nöjda och stolta över att ha klarat av våran första multisporttävling. 
Med förmodligen ganska mycket vätskebrist, käkade vi kalla köttbullar och kakor till lunch och sköljde ner det med vatten.   
Senare på kvällen var vi bjudna till fam. Olofsson på middag. Självklart grillade vi, och det smakade utsökt! Fattades bara då vi hade kämpat i skogen i hela 6h.
Vid midnatt när vi kom tillbaka till campingen var vi inte ett dugg trötta utan rikitgt på G och hetsade varandra till både det ena och det andra. Vi tog även sommarens första bad och till vår stora besvikelse var vattnet varmt... 

Söndagen bestod enbart av packning, lastning av cyklar och städning innan vi drog mot Hedemora och ett stopp på den berömda Lappens Grill och vi måste erkänna att vi blev väldigt impade. Gott käk och för att inte tala om glassen. Där kommer det definitivt bli fler stopp om vi har vägarna förbi. Det var även just här som vi sa tack och adjö till grabbarna, Gustav Hall och Lars Suther, som har gjort oss sällskap i helgen innan vi skiljdes åt och fortsatte våra resor hem på olika håll.
Som grabbarna sa "Ni lär ju inte få tråkigt på vägen hem" och så rätt dom fick! Med Gyllene tider och tAKiDA dunkandes ut ur högtalarna drog vi hemmåt. 
Det första som händer är att Lilla j ska slänga ut stripsen som blev över. Hon öppnar fönstret och vinden tar tag i lådan och alla pommes frites flyger tillbaka in i bussen och ketchupen hamnar på fönstret och hela sidan av bussen. Gissa om vi garvade?!
Efter lite tvätt av bussen i Falun rullar vi vidare och det är ganska lungt tills vi blir sugna på vattenmelonen som blev kvar sedan dagen innan. Nu är bara frågan hur vi ska kunna få upp den utan kniv.
Vi letar förtvivlat efter vassa föremål att sticka hål på skalet med men helt förgäves. Vi är nära att ge upp när Rasmus tillslut dyker upp som en räddande ängel och hittar en grej som vi efter mycket våld och vilja lyckas få till en öppning i skalet med. Glädjeropen ekar högt.
Sedan offrar vi en CDskiva för att få till ett större hål och sedan skickade vi runt melonen så att den som ville kunde äta ur den med sked.
Även den lite smått torra Nisselimpan som ingen ville äta av under helgen gick ner utan problem. 
Hur som helst så fick vi till en rikitgt härlig feststämning i bilen på vägen hem men även om det är kul att vara borta så kan vi nog alla ensa om att det trots allt ändå är skönast att komma hem.


Påväg!

    
Packning dagen innan     Stabilt


 
Bilfest med melon & nisselimpa!



Detta var vår helg i KORTA drag... Hoppas nån har läst ända hit ner...
Och ja, vi har alltid såhär kul när vi är tillsammans!

Kommentarer
Postat av: Åsarnabrud Lisa

Schysst att dra upp min spyhistoria då!!

Det var ju ganska roligt att vi pratade så mycket att vi glömde svänga och körde fel ett antal gånger och att GPSen visade att vi skulle bo i rondellen:)

2009-05-19 @ 20:25:23
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: Åsarnabrud Petra

vinnertiden 3h och ni hade 6h?! inget att skryta med precis... även för att vara debuten!!

2009-05-19 @ 21:30:27
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/
Postat av: alexandra

nu tycker jag du är lite kaxig petra;)

2009-05-21 @ 00:29:55
Postat av: Åsarnabrud Katja

Ja det tycker jag med! Du skulle ha sett hur dom som vann köttade! Du hade aldrig gjort det bättre själv.

2009-05-21 @ 14:38:09
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0