hungry heart

Jaja bli nu fans av oss Brudar. Vi vet att ni vill... ;)

Och så måste vi lägga till att det är en ny träningstävling på Skalet imorgon! Denna gång med skidhögskolan. 10 km skate ska det tydligen vara. Ännu en chans att testa formen, om inte för att sporra den ännu mer!

Åsarnabrudarna

Bli ett fan av Åsarnabrudarna

Lystring, alla ni som har facebook! (och ni som inte har en, skaffa en!)

Nu kan ni bli ett FAN AV ÅSARNABRUDARNA på facebook!!
Vi har nämligen skapat en sida där, så gå in så fort som möjligt och bli ett fan av Åsarnabrudarna. Om ni rådiggar oss alltså, och tycker vi är grymma både på och utanför skidspåret. Men det är det väl ingen som inte tycker?!

Vi säger det igen, bli ett fan av ÅSARNABRUDARNA på facebook!!!

/Åsarnabrudarna


After Work

Då var det dags igen, så som så många andra fredagar förut.
Var annan fredag klockan 18.00 samlas hela Åsarnas befolkning (samt lite annat folk får närliggande orter) på byns största och bästa restaurang Skicenter. Det är nämligen dags för after work! Billig och bra mat med olika teman + pizza buffé, billig dricka och väldigt bra stämning.
Det är alltså ingen slump att nästan hela Åsarnas befolkning samlas på skissan (som vi kallar det) när det vankas after work. Nu kör vi!!

/Åsarnabrudarna, käkar pizza ikväll! 


Otur i spel

Då var det dags igen, gambling night! Den här gången var det Monopol som gällde hemma hos Katja. Närvarande tjejer var Frida I och jag. Jag kom dock 30 min för sent! Hade missuppfattat tidpunkten lite...

Så började vi spela. Det gick bra i början, lugnt och fint. Vi köpte gator och fick på så sätt in pengar. Förutom att passera "GÅ"...
Sen vart det hus och hotell och då vart det hus i helvete! Frida var skoningslös och hennes hotellimperium ruinerade oss helt på våra besparingar! 19 000 kr om man hamnar på hennes gata med hotell är inte kul... Och när vi inte hade några pengar att ge henne tog hon våra gator! Katja gick en "all in" och kunde därmed göra ganska lite...

Men när Frida som bäst satt på de flesta 10 000 kr sedlar och 2000:ingar kom bakslaget äntligen!
Det gladde vi oss åt då hon var tvungen att betala för alla sina hus och hotell! Då fick hon också snapert med pengar och fick casha in några gator. Men det tog hon ganska snabbt igen då hon ägde hela spelet. Så hon vann stort kan man säga... Hon kan det här med investeringar ;)

Dessutom bjöd hon på okladdig kladdkaka! Så ödmjuk... Och hon jobbar med schampisar (pensionär) ;)Åsarnabrud Petra

Distanspass

Idag gav sig två av brudarna upp på storhogna/vemdalsskalsfjället för att köra ett 3h pass. Det är ju bara där man kan åka skidor nu för tiden här i närheten, då det bara regnar och INTE snöar.
I alla fall, så träffade vi på Emma när vi kom dit, så vi åkte första halvtimmen med henne tillbaka till hennes bil.
Dagens pass var väldigt givande och bjöd på massor (som vanligt när vi är ute).

Bland annat: 1 vurpa med ansiktet ner i mossan.
                   3h oavbrutet (tjej)prat.
                   2 lättade hjärtan.
                   4 trötta lår.
                   2 utvidgade kapillärnät.
                   1 förbättrad kompisrelation
                   x antal min skitsnack... ja ni fattar va?

Detta är innehållet i ett givande Åsarnabrudpass, påväg mot toppen.

Åsarnabrud Katja & Petra 

Veckans babe! (v. 47)

När ÖSK skida #1 avgjordes förra onsdagen stod det många heta namn på startlinjen, inte minst i H21 ;). Och det var därifrån vi fick våran veckans babe nr 2 denna säsong.
Motiveringen lyder: Med en strålande insats spurtar han ner inte mindre än självaste Thobias Fredriksson och vinner den första ÖSK skidan på ett riktigt imponerande sätt. Och veckans babe vecka 47 är, Fredrik Fidde Karlsson!

    

Storhognarace

Eftersom det inte vart nån tävling i stan så hade skidgymnasiet en träningstävling på Storhogna som sagt. 5 km skate. En stor skara gymnasiebarn + Otto och 4 Åsarnabrudar fyllde 2 bussar. Banan var bestämd men fick ändras i sista minuten pga av snöfria hål i banan... Men det gick! Lite lätt regn/snö fick vi stå ut med också! ;)

Brudarna gjorde bra ifrån sig och formen börjar komma mer och mer. Och eftersom att vi hade våran alldeles egna landslagsåkare på plats så fick vi brudar en hyfast bra värdemätare i vart vi ligger resultatmässigt. Och inte helt oväntat så seglade Emma in på en fin förstaplats följd av Katja, Frida och Petra!
Nu blickar vi framåt och börjar ladda inför nästa riktiga tävling efter bruks som går i Idre.


Vi ses där! /Åsarnabrudarna


Knappt en månad kvar...

Detta måste vara det mest orginella backspegelskramset i hela Sverige!


Skumtomte på ståltråd... Hur juligt får det blir?! ;D

Åsarnabrudarna


Träningstävling

Eftersom att det inte blir nån ÖSK skida imorn så bestämde sig gymnasiet i åsarna för att köra en träningstävling på hogna istället. 
"Men va?!" kanske vissa av er tänker nu "ingen av er går ju på gymnasiet längre!!" Vi vet, vi vet. Men, eftersom att våra kära gymnasietränare, otto och urban är så snälla så får vi hänga på. 
Så imorngon kör några av brudarna alltså en träningstävling på storhogna. 5 km skate om jag inte misstog mig. Resultat kommer senare. 

/Åsarnabrudarna tävlar vidare...   

Attention!

ÖSKskidan 2 har blivit inställd.
Flyttad till 15 dec.
Banan ska sparas till WC i skidskytte. Förmodligen åkförbud där nu dessutom... 
Vi laddar tills dess!

Åsarnabrudarna 


Dagens Tips!

Nöden har ingen lag och man tager vad man haver. Eller hur var det?

Dom få gånger man behöver den så har man den inte med sig, jag pratar förstås om sickeln. I de här fallet en stålsickel som är perfekt att ta bort kletig valla med.
Så vad gör man då om man står där i skogen utan fäste och inge glid? Jo, man tager vad man haver! I mitt fall var det idag batterilucken på mobilen! Pga de slöa kanterna kan den inte mäta sig med sickeln men den dög! 


Och eftersom jag inte orkade rengöra den så hamnade den i soptunnan. Men jag har en extra...

Åsarnabrud Petra - fyndig


ÖSK Skidan #1

Igårkväll befann sig några av brudarna i den stora staden för att köra ÖSK skida nr1.
ÖSK skidan är en kvällstävling som arrangeras av Östersunds SK, som består av 3 delar. Där varje tävling körs onsdagkväll dom kommande två onsdagarna.
Igår körde vi 5 samt 10 km skate, på ÖSK's konstsnöbana.

Över lag gick det bra för brudarna, med bla. en 2:a, 3:e och 4:e plats för de äldre juniorerna, Frida, Petra och Moa.
Av seniorerna slutade Emma på en 5:e plats och jag själv (Katja) slutade på en olycklig 14:e och därmed skamsen sista plats, på grund av en liten (stor) olyckshändelse.
Jag är riktigt besviken, men jobbar på att glömma det så fort som möjligt och komma tillbaka med nya friska tag till nästa onsdag då vi kör del 2. Ses då!

/Åsarnabrud Katja  

£-huvud!

Kvällens gambler var Frida Hallquist... Hon vann stort i pokerturneringen och hon och Lilla J tog hem segern i Games (fast egentligen vann Petra och Katja). Tänk bara, GAMES!! Vi insåg hur mkt vi saknat de spelet... Underbart. Men Katja och Petra hade iaf bästa tecknet!

Uppladdningen inför onsdagen kunde inte ha varit bättre... Poker, lussebullar, saft och pepparkakor.

Det snackades också en del om Vietnam och allt mellan himmel och jord.

Och kvällens citat var: "Det blir inte så mkt fest men ganska mkt röj!"
Petra när vi disskuterade skidsäsongen som vi har framför oss. Vi får hålla oss från fester tills Vårforumet...

Åsarnabrudarna - påkerfejs


Veckans miss(förstånd)

Juryn har överlagt och vi måste tyvärr överklaga oss själva. Vi måste faktiskt göra en korigering i Veckans Babe. Vi var inte eniga och det blev ett förhastat beslut. MEN, se det från den ljusa sidan jeppe, du finns i våra tankar. Men tyvärr så måste du lämna över titeln till våran nya Babe. Och den nya motiveringen lyder...

Efter en lång och svår tid med sjukdommar och problem gjorde han en strålande comeback under helgens premiärtävlingar i bruksvallarna. I lördagens sprint stod han som segrare och i söndagens distans gled han i på en fin fin 6e plats och veckans babe är.. Oscar Quicklund!!


Åsarnabrudarna


TACK!

Vi brudar skulle vilja tacka alla fantastkiska ledare som vi har i klubben!

Tack vallateamet för grymma skidor, framför allt idag men även igår.
Tack Uffe och Harry för tider ute på spåret.
Tack alla andra för allt stöd och grym service!
Några nämnda men ingen glömd!!
Utan er, inga åkare!
TACK!

Åsarnabrudarna - Bortskämda


De var de

Helgens premiärtävlingar blev verkligen som de blev. Frida var väl den som överraskade mest, 4:a på sprinten där hon halkade in i A-finalen som på ett bananskal ;P men hon visade att hon ska vara där! Och idag gick hon imål efter 10 km på en fin förstaplats där hon i slutändan hamnade på en andraplats!

Hade de här varit en killblogg lr om Frida vart en kille hade hon defenitivt blivit Veckans Babe!

De nya seniorerna Lisa och Katja gjorde fina insatser! Emma har ju visserligen provat på de tuffare, vuxna livet förut men grattis till andra riktiga seniortävlingen endå!

Moa gjorde också sin debut i Åsarnadräkten denna helg, vilket hon fick fina komplimanger för från en kompis!
och för mig själv så gick det lite sämre idag. 

Killarna visade sig också från sin bästa sidan med finfina resultat! En lyckad helg för de flesta alltså!

Mycket nytt för säsongen ;p Nya tävlingsdressar dessutom!

Åsarnabrud Petra


Säsongenstartens Veckans Babe, inte...

I helgen har ju, som de fletsa insatta vet, Bruksvallarna svämmat över med skidåkare! Två spännande tävlingar med en del oväntade moment, och det är här en Babe har dykt upp. Tyvärr måste vi säga.

Motivering
Vi har alltid vetat att det skulle bli nåt stort av honom en dag och ja, i landslaget hamnade han. I sprinten igår var han såklart i toppen men det slutade tyvärr allt för tidigt för en kille. Några felskär resulterade i en diskningen och ja, vad ska vi säga. Inte de roligaste precis.. Ta detta som en uppmuntring från de som hänt!

Men han är endå en vinnare och säsongens första Babe heter Jesper Modin!!Åsarnabrudarna

Tävlingspremiär

Imorgon ska det ske. Den slimmade, tighta, sprojlans nya kroppsstrumpan ska på!! Imorgon gör vi tävlingspremiär!
Det handlar naturligtvis om bruksvallsloppet. Och imorgon kör vi igång med en extra lång och jobbig klassisk sprint. Det kommer att gå bra! 
 
Känslorna på en skala är följande.
Nerver: 10/10
Form: 10/10
Puls just nu: HÖG
Laddad: 210%
Skidor: Topp
Stavar: Lagom lång
Pjäxor: Nyaste modell

Nu är det kvällsfika. Rapport kommer inom kort...

Påminnelse

Vi vill bara påminna alla babes därute att denna vecka drar vi igång och utser säsongens första VECKANS BABE! så killar därute, passa på ett gör bra ifrån er i helgen. Vinn bruksvallsloppet, gör en snygg vurpa eller bara charma oss brudar lite extra i helgen.
För tro oss, alla vill vara säsongens första veckans babe!

/Mycket kärlek från brudarna


Look-a-like

Kollade på ett program om Henrik Larsson häromdagen och insåg från helt ingenstans att våran kära vän Micke är riktigt lik denna otroliga bollkonstnär.


Henrik Larsson

Mikael Eliasson


along came Åsarnabrudarna

Så då var det efterlängtade, underbara lägret i Bruksvallarna till enda. Vi lämnade himmelriket för några timmar sen, ganska många faktiskt. Just nu kryllar det av skidkåta gymnasieelever och proffsiga landslagsåkare! Från minst två nationer. Thats the place to be!

Denna vecka väntar nog välbehövd återhämtning för de flesta men jag ska tillbaka och några dagar. Och till helgen vankas ju den första tävlingen på säsongen! Då har vi förhoppningsvis också skakat fram säsongens först Babe!

Så tills dess hoppas vi att vi ses i skidspåret!

Åsarnabrud Petra - rehabar vidare...

Från oss alla, till er alla...en riktigt god jul!

Utanför fönstret faller snön och inne i stugan känner vi doften av glögg och pepparkakor. Julstämningen är på topp, nu väntar vi bara på att det ska knacka på dörren, förhoppningsvis är det inte Thompa med istappar i sitt skägg, utan självaste tomten som kommer på besök. 

Pepparkaksbaket är i full gång, mjölet flyger och beblandar sig med doften av knäcken på spisen. Lussebullarna gräddas i ugnen, och julmusiken går på hög volym. Vi har tom pyntat granen som vi, tro det eller ej, hittade på kalfjället. Nu väntar vi bara på tomten...                                   


Åsarnabrudarna - steget före, hah! Vi var först


Konteringar

Medan brudarna befinner sig på träningsläger i Bruksvallarna håller jag till i G-huset på campus.
Jag och mina vapendragare, Carro och Lenita, är för tillfället inne i vår egen lilla värld som består av T-konton och bokslut. Debet hit och kredit dit, IB in och UB ut, fakturor, leverantörsskulder och checkräkningar. Allt smälter ihop men även denna gång har vi några knep:). Som ni kanske märker är det tenta i Externredovisning som väntar på torsdagmorgon klockan 08:00. Fräscht som en klasskompis uttryckte de! Jobbigt tyckte andra.

Som vanligt i tentatider är bibblan full från 9 när de öppnar till 19 då de stänger. Folk nästan slåss om sittplatserna.
Pluggbyxorna är på, termosen fylld och snacksen packade. Varje ny dag är som en liten picknick:) Jag och mina vänner pluggar som aldrig förr. Vi till och med kissar hårt för att inte slösa på tiden. Tillskillnad från vissa andra i klassen som redan har gett upp hoppet och anmält sig till omtentan...

Klassens Panter-Tanter på första bänkraden sliter sitt gråa hår och skriker åt oss andra att vara tysta. Våran lärare har en fetisch på kopiatorer alternativt en snygg kopieringsassistent då han varje dag kommer med en ny bunt papper som han glatt delar ut. Vi har numera inte bara en kursbok utan två, en i lösblad också.. Inget miljötänk där inte!

Det enda roliga med denna kurs är webbövningarna. Inte varje dag sen man slutade lågstadiet som man fick lära sig något genom att spela spel. Jeopardy-spelet är en klar favorit bland oss alla. Tur bara att det inte handlar om riktiga pengar för då skulle dom flesta av oss ha ganska stora skulder just nu:)

Sammanbrotten har varit många men efter några aha-moments börjar siffrorna falla på rätt plats. De ska nog gå bra på torsdag och sen bär de av mot Bruks!!!

Åsarnabrud Lisa - väntar på ketchupeffekten


Telegram!

Det här är ett meddelade till alla nervösa Åsarnapappor som inte fick följa med och ta hand om oss. Ni undrar säkert hur vi har det, främst kanske ni fasar över själva vallningen, men vi kan glatt meddela att första vallningen är gjord! Och vi är nöjda! Det var en del utfrågning i vallaboden om vilken valla som skulle på och hur många lager men det gick.

Dessutom var Frida den som verkar ha lyckats bäst! Eller snarare hennes valla...

Moa började av okänd anledning blöda näsblod. Inget allvarligare alltså.

Nu har Katja även kommit hit till oss! Hon stack ut något tidigare än oss men vi såg inte till henne dock...

Åsarnabrudarna - mot middagen!

p.s ha vallaväcket redo när vi kommer hem... d.s

Skabbigt...

Hejhopp!

Vi har lyckats överleva första passet här i Bruksvallarna. Glasögon var ett måste... Pga av all kräksnö. Men annars hade vi det bra. Petra var den som mot alla förväntningar tog initiativet att åka runt istället för att vända uppe på Kläppen!! Kors i taket! Pippioipi skulle vart stolt...

Mellan passen har vi målat naglarna vid köksbordet. Alla utom Frida som nördade sig vid datorn.

Petra, Moa och Emma.

Vi har också provat hela Emmas glasögon kollektion. Det tog många timmar och mycket skratt. Man måste ju vara noga när man provar ut spaningsglasen! ;)

Åsarnabrudarna Frida, Petra, Moa och Emma - fortsätter att överraska

RSS 2.0