Konteringar

Medan brudarna befinner sig på träningsläger i Bruksvallarna håller jag till i G-huset på campus.
Jag och mina vapendragare, Carro och Lenita, är för tillfället inne i vår egen lilla värld som består av T-konton och bokslut. Debet hit och kredit dit, IB in och UB ut, fakturor, leverantörsskulder och checkräkningar. Allt smälter ihop men även denna gång har vi några knep:). Som ni kanske märker är det tenta i Externredovisning som väntar på torsdagmorgon klockan 08:00. Fräscht som en klasskompis uttryckte de! Jobbigt tyckte andra.

Som vanligt i tentatider är bibblan full från 9 när de öppnar till 19 då de stänger. Folk nästan slåss om sittplatserna.
Pluggbyxorna är på, termosen fylld och snacksen packade. Varje ny dag är som en liten picknick:) Jag och mina vänner pluggar som aldrig förr. Vi till och med kissar hårt för att inte slösa på tiden. Tillskillnad från vissa andra i klassen som redan har gett upp hoppet och anmält sig till omtentan...

Klassens Panter-Tanter på första bänkraden sliter sitt gråa hår och skriker åt oss andra att vara tysta. Våran lärare har en fetisch på kopiatorer alternativt en snygg kopieringsassistent då han varje dag kommer med en ny bunt papper som han glatt delar ut. Vi har numera inte bara en kursbok utan två, en i lösblad också.. Inget miljötänk där inte!

Det enda roliga med denna kurs är webbövningarna. Inte varje dag sen man slutade lågstadiet som man fick lära sig något genom att spela spel. Jeopardy-spelet är en klar favorit bland oss alla. Tur bara att det inte handlar om riktiga pengar för då skulle dom flesta av oss ha ganska stora skulder just nu:)

Sammanbrotten har varit många men efter några aha-moments börjar siffrorna falla på rätt plats. De ska nog gå bra på torsdag och sen bär de av mot Bruks!!!

Åsarnabrud Lisa - väntar på ketchupeffekten


Kommentarer
Postat av: Åsarnabrud Petra

Lycka till imorrn!

2009-11-04 @ 13:09:14
URL: http://asarnabrudarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0