Stadsbor

Som många av er redan vet har jag, Lisa, och Emma gått och blivit stadsbor. Emma går på skidhögskolan och pluggar Human Biologi medan jag håller på att utbilda mig till ekonom. När vi inte sitter i skolan på föreläsningar, vilket inte är särskillt ofta, fördriver vi dygnets resterande timmar med att träna tillsammans med Sveriges övriga skidelit, baka, laga mat, titta på teve och andra roligheter. Mycke tid har vi spenderat tillsammans och det är grymt kul!!

Just nu är det tentatider på universitetet och det märks! Biblioteket är överbefolkat och aldrig har så många klivit upp så tidigt på mornarna bara för att plugga. Folk hänger på låset in till bibblan. Men det är kul! Jag och två klasskompisar är ett bra team!! Med näsorna i böckerna försöker vi lära oss alla system, metoder, strategier, affärsiéer, synsätt, klassiker och organistationsteorier. Inte det lättaste så det är tur att vi har vårat eget lilla knep med associationer:) Nu kan vi allt om Mintzbergs konfigurationer, matrisorganisationer, intressentsynsätt, SWOT och Hawthorne-effekten. Bara med hjälp av lite fantasi och roliga liknelser:)
Vi samlar även vuxenpoäng genom att ha matlåda med oss, kaffe i termos och samla bonuspoäng med ica- och coopkort:) Ska man bli ekonom är det bra att börja i tid!

Imorgon blir det ännu mera plugg inför tentan på fredag och när den är skriven blir det "after tenta". Sedan bär det av hemmåt för att åka på läger till Torsby och skidtunneln på söndag!

Åsarnabrud Lisa - gillar livet som student


SOS

Hej! Lisa här.
Jag undrar om någon av er där ute vet vad jag har gjort för fel med min bulldeg. Degen ser uppblåst ut, spricker och liknar Jabba the hut. Inte ens min tupperware- kavel tycks rädda situationen.
Vad ska jag ta mej till?!

Höst

Helgen startade vid åsarnas vattenhål; Skicenter. Det var pizza & grillbuffé och hela åsarna var på plats, folket slogs med armbågar och vassa klor om de bästa bitarna. Vid dessa tillfällen är det jungels lag som lyder i Åsarna; Att äta eller ätas. Vem minns inte incidenten -93 då ett magert barn blev förknippat med ett revbensspjäll och blev uppslängd på en matbricka.
Den här kvällen fortskred smärtfritt bortsett från några bitmärken.

Vi på redaktionen har fått in en hel del fina höstbilder. Här har vi den överlägsna vinnaren, inskickad av Frida, 18.
På baksidan har Fridas mamma skrivit att bilden föreställer Frida och hennes kusiner en fin höstdag i september då de grillar korv.  


Lägg märke till att den personen till vänster äter fem korvar.


Grattis Frida! Du har vunnit ett persentkort på Barnens Hus

schweiz

Hallå där hemma!!
Här i Schweiz har vi det bra, vädret är skitbra. Väldigt varmt dock... Resan ner gick bra och hela tisdagen spenderades i bil, flzg, buss och tåg.
Så nu befinner jag mig i Montreux där vi bor hos Colins farmor. 
Igår gick jag och Colin upp på ett berg. Det skulel visst vara sjukt fin utsikt fär uppe... Vandringen dit tog typ 2 timmar och tyvärr var det alldeles för molnigt för att vi skulle se till Frankrike och hela Genevesjön men som tur var var det finfin utsikt in mot landet!
snart ska vi äta lunch här hos hans mormor och sen ska vi cykla en sväng och på vägen  ska vi stanna till på lite vinodligar och prova deras viner! Det kallar jag semester! ;)
Så tills vidare får ni ha det så bra där hemma och jag saknar er Brudar!

Åsarnabrud Petra

Statusuppdatering

Nu har det snart gått en vecka sedan brudarna kom hem från lägret i Vålådalen och redan nästa söndag drar vi vidare på nya äventyr igen. Denna gång bär det av till Torsby och lite skidåkning i tunneln. Under dessa två veckor mellan läger och tuff träning kämpar brudarna på.

Petra, befinner sig för tillfället i Schweiz och lever rövare och vi tror inte att hon tränar speciellt mkt. Vilket kan vara bra med tanke på att hon är skadad. Annars är hon bara hemma i Guldbyn.

Lisa k, har nyligen blivit storstadsbrud tillsammans med Emma, där dom pluggar, tränar och ja... lever storstadsliv om man nu kan kalla det så. Emma har även fullt upp med U-laget vilket vi är mycket stolta över.  

Katja, jobbar, tränar, rehabiliterar och lever livet hemma i Åsarna. Tar inte allt för sällan en promenad med petra. 

Frida, tränar och så vitt vi vet lever hon livet i bullerbyn tillsammans med kusiner.

Som ni ser så lever brudarna ett händelserikt liv och förbereder sig med all kraft inför vintern, som vi hoppas ska ge stora framgångar. 

Åsarnabrudarna med full fart mot vintern... 


fortsätt simma

Nu är det samling här framför Nintendot. Alltså ett sånt där grått gammalt hederligt, fett nice. Gårdagens träningspass var riktigt mördande. Först åkte vi bil till Åre där vi skidgångade uppför Åreskutan. Det tog sin tid ja... Det vart den del vurpor i dom blöta cykelspåren men vi kom hem hela. Sen på efetrmiddagen köttade vi uppför backarna på vägen mot Undersåker... Därav träningsvärken nu...

Och idag var det löpnming upp till Kyrkstenen som gällde men eftersom vissa av oss inte kan springa så fick vi ta stavarna och gå upp. Inte desto minde jobbigt för de då träningsvärken sprutade i benen! Men tre timmar senare  var vi hemma igen.

Åsarnabrudarna - P-tränar vidare

Läger

Just nu befinner sig 5 av brudarna i Vålådalen på träningsläger. Vi inväntar den 6:e inom kort.
Idag har vi startat upp lägret med ett långpass i lugn fart på fjället. Även Christer Ulfbåge va med som sällskap.. Vi tror iaf att det var han då vi tyckte oss känna igen den runda formen och det vita fluffet.. Blev även en hyllning till våran gamla tränare, bild kommer inom kort.
Status för tillfället: 1 fotskada, 1 lårskada, 2 knäskador och en hjärnskada samt en del problem med mask. 

Till lunchen dök Thompa upp och i eftermiddag väntar styrka och rullskidor klassiskt efter lite mellanmål med messmör som huvudpålägg.

Brudarna - Alla vägar leder till Vålådalen

Äventyr på fjället

Mot Fallmoran!

Jaktstugan nästa.
Framme vid liften!

Dit ska vi!


Sista fikan.
Äntligen framme 4,15 timmar senare!Åsarnabrudarna Katja och Petra

RSS 2.0