Välkommen till...Åsarnabrudarna Lisa & Frida - Ny adress


Nyfödda

Gollum och en mixer har fått barn!

så här ser dom ut: 


Nr.1 med förlossningsläkaren

 
Nr.2


Nr.3


Nr.4


Nr.5


Nr.6


Nr.7


perfection


Får vi presentera den nya generationens skidkläder; jeans, skjorta och skinnjacka!

modell: Åsarnabrud Petra
foto: Lovisa "KB"


finito...

Ja så var den "sista" tävlingen för säsongen till ända... Har ju Vålådalen kvar men de är inget som Åsarnabrudarna hade tänkt att köra. Vi kör hellre Vårforum på Vemdalsskalet istället. Stuga är fixad sen länge och nu väntar vi bara på att torsdagen ska komma så vi kan få dra upp dit!

Men vilka kanonlopp vi presterade i Bruksvallarna!! Frida åkte som ett svin på fredagens sprint och trots en vurpa i prologen kom hon 2a totalt och kammade hem lite cash och ära åt oss och Storhallen! ;p Lisa och Katja knep 6e och 7e platsen.

Lördagen var riktigt fin. Lite ny bansträckning var också spännande. Emma vann som ni kanske hört och sett. Så himla stolta vi är över henne! Frida kom 4... Riktigt fenomenalt. Katja blev 10, Lisa K 12 och Petra på en 14 plats.

Åsarnabrudarna - tackar för denna säsongen

"pappa, bilen brinner"

Iaf... Igår var Katja och Petra på ett "business meeting" i Östersund. Det hela gick smärtfritt trots att det varade i cirka 3 timmar.

Vi vart såklart ganska hungriga under denna perioden så vi beslöt oss för att trycka ett meal på McDonalds som vanligt när det sedan vankas hemfärd till byn.

Så vi kör som vanligt till Lillänges McDonalds och parkerar. Tycker att det ryker ovanligt mkt från fram i bilen. "Kan ju vara avgaserna som blåser framåt..." konstaterar Petra. Öppnar dörren och det strömmar in rök i bilen (okej tog i lite väl men det kommer in lite rök i bilen iaf) och de luktar inte alls som avgaser så vi skyndar oss ut!!

Då ser vi att det ryker under bilen, höger fram. Tänkte direkt "motorn brinner!!" En dam stannar på McDriven och frågar hur de är, kanske är motorn överhettad. För lite vatten? Nja men då skulle väl en varningslampa ha lyst va? Sen ser vi en annan bli som stannar, tittar och ut strömmar typ 5 st killar, kanske lite yngre än oss. En till bil med, förmodar vi, deras kompisar stannar också och kliver ur. De står nu ungefär 8 st killar runt vår bil efter typ 2 sek...

Två av dessa grabbar, helt utan att tveka, slänger sig på alla fyra runt bilen och spanar under den! Nån tror att det är asfalten som brinner, en annan tror att det är däcket... Vi backar bak bilen men finner inget rent konkret att skylla på. Pop the hood! Checkar läget, frågar om vi har dieselvärmare och de har ju Katjas Volvo. Så de kan vara den som var påslagen. Det var den inte, men killarna konstaterar att det var dieselvärmaren som rök och att det inte skulle vara någon fara att ta oss hem.  

Iaf. De blir lugnt och vi tackar killarna för deras omtanke och hjälp! Sen köper vi varsin Chicken Bacon Onion och apelsinjuice och diskuterar dagens händelser.

Åsarnabrudarna Katja och Petra - vill tacka killarna på McDonalds Lillänge!


Röd är en fin färg..

Om jag hade varit en svamp, hade jag varit en flugsvamp. Röd med vita prickar...
Denna look är inget jag rekomenderar om man inte vill bli uttittad.

Har hänt så himla mycket nu. Skoterutflykter hit, skidåkning dit, fest här och grillning där. Bråk i snögrottan, trasiga skotrar och mycket stek. En helt vanlig dag med släkten!
 Tog sikte på den högra toppen och sen åkte vi
 Äntligen uppe!! Sjukt varmt och helt vindstilla! Göttigare än mos!!
Dagen efter kvällen före..


I lördags stannade jag och Emma kvar i stan. Började dagen med en skidtur uppe vid Svartsjöarna tillsammans med Eva, riktigt fint och en grymt härlig tur. Sen avslutade vi dagen med att grilla nere på Eriksbergsvägen tillsammans med ett helt gäng andra skidåkare. Senare på kvällen anslöt även lite annat folk. Helt klart en mycket bra dag!! Igår(måndag) åkte jag och Emma iväg till Storhogna och åkte skidor på skaren, i skogen och över bäckar:) Sen satte vi oss i en snögrotta och fikade i massor. Planerade och diskuterade en hel del viktiga saker!:) Nu är vi redo för del 2 av våren:) Om man kan säga så?

Nästa gång ser ni oss är i bruks där vi först kommer att tävla och sedan fira att säsongen är slut. Eller firar vi att det nya träningsåret är på intågande och att sommarträningen snart drar igång?

Åsarnabrud Lisa - Sluta blogga, börja jogga!!


!

OMG...är det?...Japp det är det!
Tillåt mej att presentera: "en hund i en jacka med huva!"


Wow


into the sun

Idag hade kunnat vara en helt underbar dag. En dag med klarblå himmel utan ett moln i sikte förutom flygplanens jetstream...

Så var det igår när jag, Erika, Lovsia och Otto tog den längsta av långturer på fjället. Från parkeringen på Kulljohannes tog det 6 timmar innan vi var tillbaka, och då hade vi åkt skidor i 5 av dom. Skaren var perfekt, solen stekte och inget i världen kunde vara göttigare än detta! Vi drog oss bort mot Sandviksdalen där vi tog vår första fikapaus. Sen, nerför fjället, uppför fjället, genom dalarna, över myren, uppför berget, genom snårskogen och upp till Jaktstugan... Hade dock en näradödenuplevelse på en sida nära Oxsjön där skaren inte bar... Lite läskigt, trodde aldrig vi skulle ta oss därifrån hela.

Iaf, väl vid jaktstugan intog vi den andra fikapausen i en färdiggrävd grotta med bara två sporttoppsöverkroppar. Underhölls av ungarna som hoppade med snowracern i tshirt och träffade Gunnar Hammarberg också.

Därifrån tog det inte långtid fören vi var tillbaka vid bilen och den efetrlängtande vilan, dock var det ingen vi oss som sov på vägen hem.

Mamma och moster hade varit på Helags överhelgen och dagen avslutades med att jag fick skjutsa hem henne till stan. Betalade med en biltvätt. Tack.

Åsarnabrud Petra - stek


lägesrapport

De är helt fantastiskt vad ineffektiv man blir när man är sjuk... Mycket sovande. Alltså, efter NSOC verkade de som om tre av Brudarna drog på sig varsin förkylning. En hade visst feber under en natt... Tänk så de kan gå... Men kul hade vi ju! Vi vet dock inte riktigt om det var det kalla regnat under tävlingen eller om det var av andra orsaker vi ådrog oss detta elände? Allt vi vet är att Katja, Emma och jag vart förkylda.

Och så här lagom till påsk blir man sjuk och missar en massa utflykter på fjället med familj och vänner! Men visst våren är inte slut än och det finns fortfarande sol och snö kvar... Och förhoppningsvis skare åt alla!! :D

Man kan bara säga att det var tur att de kom nu och inte i mitten av säsongen! Om det nu nånsin ska komma... Nu har vi iaf "vilat" upp oss lite till avslutningstävlingarna i Bruksvallarna.

Inget annat? Nja, Lisa K knatar väl som vanligt vidare i skolan. Nu tycks hon även ha en mindre klädsam solbränna i ansiktet och känns nu igen som Tvättbjörnen. Men, det ska synas att man lever livet Lisa!!
Lilla J fyllde 20 år i måndags!! STORT grattis igen! Hon jobbar på och verkar nu också pendla en del mellan byn och storstaden.
Frida... Ja hon tycks agera skjuts till diverse barn och syskon hemma i Storhallen och lever livet som påskkärring och soldyrkare.

Am I right? ;)

Åsarnabrud Petra - "frisk"

New Sweden Open!!

Först vill vi börja med att önska er en glad påsk (bättre sent än aldrig)!
Såhär under högtiderna har vi brudar alltid fullt upp med diverse olika saker och då blir bloggen lite bortglömt. I torsdags drog vi i alla fall in till den stora staden för att köra tävlingen som vi har laddar för under hela säsongen. New Sweden Open Championchip, och vilken succé det blev!
Trots regnväder och kyla var vi taggade till tusen och tävlingsdressen var utbytt mot alla möjliga fantasifulla kreationer. Sportdrycken var blandad och skidorna vallade. Ca 50 herrar och 30 damer stod på startlinjen och startfältet var uppdelat i två heat på grund av det stora antalet deltagare. Banan bestod av en ca 400m lång nedförskörning, ett hopp (vilket damerna klarade galant) och ett avslutande upplopp i motlut.
5 av 5 Åsarnabrudar kvalificerade sig lätt till final och man kan väl säga att vi dominerade finalen också. Frida tog starten och satte upp en hög fart ner mot hoppet, men så lätt skulle hon inte få det. I kurvan upp mot mål fick hon ses passerad av två Åsarnabrudar och Hudiksvalls Sofie Jonsson. Segern togs hem av vinterns suverän Emma Wikén efter en spurtstrid mot Katja Schwartz. Tredjeplatsen knep Sofie.
Tävlingen följdes upp av en kort och lite kall after ski med prisutdelning med fin fina priser. Dagen avslutades med en bankett med alla deltagare och en hel del välförtjänt firande efter en tuff säsong.
Tack New Sweden för en kanon tävling och riktigt trevlig kväll!!
p.s. räkna med oss nästa år!
Resultat NSOC 2010

Damer

1 Emma Wikén
2 Katja Schwartz

3 Sofie Jonsson
4 Lisa K Svensson
5 Julia Limby
6 Frida Hallqvist
7 Petra Nilsson
8 Maria Rydqvist
9 Jennie Jirhed
9 Therese Svensson
11 Emma Bergman
12 Lina Hallqvist
13 Fanny Johansson
14 Terese Andersson
15 Elin Vedin
16 Moa Ullén
16 Anna Karlsson
16 Sara Lindborg
16 Anna Gruvris
16 Erika Oskarsson
16 Hanna Seppas
16 Louise Blixth
23 Martina Backlund


Resultat NSOC 2010

Herrar

1 Emil Johansson
2 Adam Johansson
3 Anders Högberg
4 Mikael Ojala
5 Fredric Uusitalo
6 Peter Jönsson
7 Fredrik Jonsson
8 Anton Järnberg
9 Anders Svanebo
10 Thobias Fredriksson
11 David Persson
12 Ralf Jönsson
13 Mattias Swelander
14 Björn Gund
15 Oscar Qvicklund
16 Fredrik Byström
17 Jonny Gode
18 Daniel Richardsson
19 Rikard Hägglund
20 Peter Lundbäck
21 Jerry Ahrlin
22 Gunnar Hammarberg
23 Tiio Söderhielm
24 Rikard Eskelund
25 Oskar Bergström
26 Robin Norum
27 Mathias Fredriksson
27 Markus Femmling
27 Gustaf Berglund
27 Mattias Hallqvist
27 Christer Larsson
27 Erik Gradin
27 Magnus Jonsson
27 Johan Eriksson
27 Joakim Wahlstedt
27 Karl Andrén
27 Joakim Bengtsson
27 Erik Berglund
27 Johan Höök
27 Gustaf Frödin
27 Fredrik Karlsson
27 Mattias Nilsson
43 Hampus Lindblom
Åsarnabrudarna - Levererar!

delivery!!

Sitter i köket och blippar på datorn, hör ett konstigt ljud och kollar ut genom fönstret. Där står en enorm vit lastbil, med en stor låda på bryggan. Han lastar av lådan och lämnar den på uppfarten, ser ut som nån slags vitvara, allt medan jag står och glor undrande... Han åker iväg och de känns som jag missat nåt...

Ringer till Peter: "Eeh... Det står en tvättmaskin på uppfarten...?"
"Ja men vad bra."

Okej... Spännande.

Åsarnabrud Petra - spännande

RSS 2.0