Vasor

Ja, nu är vi hemma efter en helg i Mora för Kortvasan och Tjejvasan.

Torsdagens middag gick i ICA:s ära med massa folk och tal. Sen vallade vi i källaren på Mora Hotell, kanske inte så kul i sig men som ni vet så har vi Brudar aldrig tråkigt när vi integrerar med våran omgivning! Så det vart ju rätt roligt i slutändan!

På fredagen stack de flesta ÅIK:are och vallade vid starten till Kortvasan. De som inte skulle åka Tjejvasan åkte hem efteråt. Vi som skulle åka Tjejvasan slapp valla så vi steg upp senare och drog en kort och lugn repa på spåret. Katja och Moa vart attackerade av snö! Efter lunchen hämtade vi nummerlapparna och gick en sväng på "stan". Shoppade lite, sammanlagt 5 böcker på bokrean, Moa provade nya pjäxor och tog den obligatoriska fikan oss tjejer emellan med mycket skratt och flams!
En riktig finmiddag med hjortinnanlår senare fick vi för oss att gå på bio. Sagt och gjort, Lisa, Katja och Anton (Lilla J:s lillebror) drog på Snabba Cash men Petra och Moa stannade kvar (eftersom dom redan sett den) och snokade i Katjas dator och åt godis! :)

Ja, och dagens tävlingar gick ju problemfritt. Lite svårvallat för en del men men. Resultat kan ni ju såklart hitta på Vasaloppets hemsida. Kan tillägga att Åsarna IK tog silver i lagtävlingen!

Måste sägas att den söta/snygga kransmasen var ett återkommande ämne ;)

Åsarnabrudarna - i fäders spår för framtida cash

tillsammans är vi starka!

GRATTIS GRATTIS!! Fantastiskt... Fantastiskt!! Ännu ett guld!! De är sjukt! Killarna är fantastiska!! Många säger att Anders förtjänar de här guldet mest av alla och de kanske är så! Allt han gått igenom med sjukdomar och jävelskap är det förmodligen förbenat gött och ha de här med sig!

Alla killarna gjorde sitt race och drog sitt strå till stacken och de är så otroligt! LYCKA!! Vilka babes! :D

Åsarnabrudarna

Dagens visdomsord:

Imorse visade termometern på -30! Vi hittade en lapp på köksbordet som löd:

*Åk inte skidor! Har ni inte astma så får ni de!
 

Vi kunde inte annan än lyda dessa kloka ord.
Så vi tog datorn och satte oss i soffan och kollade på 6 avsnitt av The Vampire Diaries.
Sen åt vi semlor och kakor till lunch.
En bra dag helt enkelt.

Åsarnabrudarna Lisa, Frida och Sara


HÄRLIGT GRABBAR!!

Vilket OS!! Ett riktigt svenskt OS t.o.m!! De är Sveriges år i år! Brukar inte intressera mig för skidåkning (sport överhuvudtaget) på tv måste jag erkänna men har nu sett de flesta av loppen och när de nu går så bra för oss vill man ju bara kolla mer! Så jävla kul!

Vilken dag igår! Soligt fint väder, perfekt vallade skidor och två medaljer, kan det bli bättre? Johans superbyte och "ryck", Hellners och Södergrens taktikkörning. Glädjetårarna sprutade! Helt otroligt grabbar! Extra kul att med ett "Åsarna-brons" också! Grattis. Men vad höll Bauer, Northug och Legkov på med? Otroligt. Allt kan hända.

Självklart är det också skitkul med våra andra medaljer från Kalla, Haag, Pärson och Ferry! Keep up the spirit!

Vill passa på att slänga iväg ett till grattis till Kanadas toppkillar, Babikov, Grey, Harvey och Kershaw!

Åsarnabrud Petra -
varm i hjärtat
Nu ska mjölksyran spruta!!

Idag var det skateintervaller på mitt och Katjas schema. Och som tur var så skulle skidgym också ha de så vi hoppade på där ;)

Så det var Katja, Frida, Sara och jag som var brudarna. Sara började dock vissla på vägen upp till hembyggs så hon fick inte vara med på dom sista 3.

Det börjades med 3 st intervaller runt skidskytte, alltså 700 m. Jävligt jämna med nästan samma tider med tidsförbättringar för de flesta för varje varv. Bästa tid var 1:40 förlåt 1:52 ska de vara om nån annan brud får för sig att testa. Nöjda och möra drog vi oss upp mot hembyggsgården för 3 till. Under tiden hann vi med lite tekniksnack om benböj, viktig vid treans och tvåans växel sa Otto.

De 3 sista då... Började vid förvarningskuren, spåret upp genom hembyggsgården och ner för Hoppet. Ganska jämna nu också med en bästa tid som var 2:33. Göttigare än mos!! Man kan väl säga att vi är lite i form lr? ;)

Åsarnabrud Petra - on top of the world


Ring 112

Imorgon ska jag åka intervaller med Otto. Jag kan känna min oro komma smygande, senast jag körde intervaller med Otto fick jag en smärre hjärtinfarkt. Det var med blodsmak i munnen och tårar i ögonen som jag förklarade för Otto att jag kunde känna min puls i öronen och hade en strålande smärta ut i armen. Otto förklarade tålmodigt att intervaller är jobbigt och att vid hjärtinfarkter så har man ont i vänster arm och inte höger som jag hade. Innan jag hann försvara mig med att det faktiskt finns spegelvända personer så gav Otto mej en blick som sa "nu fan kör du!".

Det är ett under att jag sitter här idag och ett ännu större under att Otto och Urban överlåter mig att agera tränare på torsdag. När jag skämtsamt sa att jag skulle ta fram videokameran och köra teknik med dom såg Urban skräckslagen ut. Han trodde att jag skulle, på en enda förmiddag, sabba allt han och Otto har jobbat flera år på. Tack för förtroendet.


(göttig bild)

Åsarnabrud Frida - tränare


Rap-battle

Bjuder på två favoriter ur vår rap-battle som vi hade på vägen hem:

Mitt namn är Affe,
det är jag som är eran "Chaffe".
Sladdar runt med bilen,
inte alltid i rätta filen.
Två varv i rondellen,
nu drar vi hem till fjällen.

Hej jag heter Lisa,
och jag tycker om att fisa.
Spanar på killar från Mora,
som i skidspåret kötta och snora.


There´s no place like home!

Helgen i Zinkgruvan har varit bra. Som vanligt har vi väldigt roligt, lite för roligt tycker vissa.. Vi bodde på ett helt okej ställe med bra service. Vi fick även testa på hur det är att äta tre frukostar på en dag..
Mycket har vi diskuterat och pratat om och vi kom fram till att allt i Zinkgruvan var litet. Små hus, små skyltar, korta lyktstolpar, små handdukar, små bilar och smala vägar. Lita inte på skyltarna heller!!

Hemresan var lång och händelserik. Den innehöll bland annat, en felkörning, förbjudna U-svängar, sång, mordplanering och en mycket rolig rap-battle.
För er som är lite morderna och har facebook kan ni gå in där och titta på en liten film, varnar dock känsliga tittare för otäcka ljud och bilder... 

Coach Lina var även på plats i helgen för att stötta oss och hon kom med några riktigt kloka råd. Hon myntade även dom tre S:en: Styrka, Snabbhet, Stil. Dessa kommer vi hädanefter alltid att ha i tankarna!!I fredags träffade vi även på dom trevliga killarna i New Sweden som bjöd in till en ny upplaga av New Sweden Open Championship. Vi tackar och bokar in det i kalendern:)

 
Åsarnabrudarna


Sprint

Idag gick sprinten av stapeln här i Zinkgruvan. För de flesta gick det bra, vissa var speciellt nöjda över sina framgångar och prestationer under loppen.

Nu är det uppladdning inför imorrn med Melodifestivalen (man tager vad man haver ;p), fika och mycket snack.
Vi bor ju som sagt på Vätternterrassen, stor gammal herrgård typ med passande inredningsstil såklart! Här finns hiss, som används flitigt. För vi är ju idrottare och orkar ju inte gå i trapporna ;p

ÖSK bor också här och tur var väl de när vår buss gled ner i diket och storebror ÖSK fick hjälpa oss upp! Stort tack till er!

Åsarnabrudarna

Zinkis

Nu säger vi Brudar godnatt från Vätternterassen så ses vi i spåren imorgon! Åsarnabrudarna

Kötta!

Idag stod termometern på -16 igen, det var ju så skönt ute tidigare i veckan då det bara var några grader kallt. Men men, vi börjar bli van nu och det är ju faktiskt inte så långt kvar till våren.

Imorse drog i alla fall jag och Petra ner på stadion för att köra ett fartpass. Tanken var att "kötta" (som vi säger) man mot man, i vårat fall, kvinna mot kvinna. Vi körde korta, långa, mellan, uppför, utför, platt och vet gudarna allt vi körde. Huvusaken var att vi fick kämpa mot varandra och det gjorde vi, farten blir lite högre och passet lite tuffare när man är fler.

Det blev i alla fall ett givande pass och nu blickar vi fram mot nästa cup-tävling i Zinkgruvan till helgen, där vi kör en klassisk sprint och 5/10 km klassiskt. Det ser vi fram emot! 


(bilden är gammal)


Åsarnabrud Katja 


Grattis!

Nu är det klart, 15-åriga (16 i sommar) Zebastian Modin från Frösön har blivit uttagen till att representera Sverige i paralympics som går av stapeln den 12-21 mars i Vancouver.
Vi kan inte sluta imponeras av denna kille som trots sin synskada har matchat sina jämnåriga klasskompisar på tävlingarna runt om i länet. Han har även visat hur duktig han är och blivit uttagen att åka många världscuptävlingar. Nu senast va han tillsammans med sin ledsagare, och vän till oss, Albin i Frankrike och Tyskland och tävlade med mycket stor framgång, bland annan en 8e och en 9e plats.

Albin Ackerot och Zebastian Modin efter målgången på 20 km. (Foto: Patrik Modin)
(Foto: Patrik Modin)

Vi brudar vill gratulera till platsen i truppen och önska er ett stort lycka till!!

Åsarnabrudarna

 


results

Resultat korta banan på ICA-loppet. Totalt var vi 47 st i klassen!

Marcus hamnade på en fin tredjeplats och kammade hem lite cash!

Bilder från tävlingen hittar ni här


Åsarnabrudarna

Hot day

Idag var det ynka -2 här i Åsarna och till en början sol som sedan täcktes av lite moln. Men det var endå en härlig dag för skidåkning så Katja, Emelie och jag tog ett varv på 15. Lite knivigt med alla spåren efter ICA-loppet så det vart en del stakning också. Katja råkade ut för en liten olycka med en hund som hon trasslade in sig i och Emelie ramlade borta vid myren!

Väl tillbaka vid kyrkan chockade Katja oss med att ta ett till varv på 15! Emelie backade ut och skyllde på studier och hemresa så hon fick väl slippa då ;) Var väldigt tveksam själv ett tag men hängde på Katja ett till varv (där Katja också ramlade på samma ställe som Emelie ;p) och avslutade med ett varv på 5:an. Det hela tog runt 3 timmar...
Härligt med "värmen" och den lilla solvärme som kom fram ibland!

Åsarnabrud Petra

ICA-loppet

Ja idag avgjordes ICA-loppet här i Åsarna! Dagen till ära var vädergudarna med oss och erbjöd -5 grader och stråååålande sol med tillhörande blå himmel!! Vi tackade och tog emot!

Resultat kommer inom kort men nu ska vi göra oss i ordning för After Skin och prisutdelningen!

Åsarnabrudarna - steker

Även solen har fläckar

Ikväll hade skidgymnasiet en lite träningstävling/intervaller förklädda till sprintlopp, klassiskt. När vi kom dit var det ett spår med typ 1 dm nysnö i. Vi bad och hoppades att Otto skulle köra upp nya spår och det gjorde han!! De vart dessvärre väldigt lösa efter ett tag vilken gjorde de lite bakhalare.

Vi var 5 st tjejer (Frida Emelie, Petra, Erika och Sara.) och kanske runt 10 killar. Började med prolog såklart som följdes av tre heat. Kan tillägga att det var tight i heaten, Emelie och Frida är startsnabba men jag kom igen på slutet. ;)

Nu ska vi bara ladda till lördagen!

Åsarnabrud Petra

gnetigt

Igårmorse låg kvicksilvret på -32 här i byn. Liite svårt med träningen, kylan rubbade morgonmotionen! Det gick ganska tungt att åka skate kan jag ju säga... 

Undrar just om Lilla J har kommit hem? Hon och en gemensam vän har varit på en 3 veckors landsflykt från de kalla Sverige för +30 grader i Thailand och Vietnam. Tydligen har de också varit i Kambodja och Kina också, vi andra är inte avundsjuka! Dock lämnade hon kvar Frida (vännen) för hon ska ta en extra vecka med killen sin. För de är hon värd! ;) 

Emma har dragit till Estland Skandinavisk Cup. Vi önskar henne all lycka till!

Annars fortsätter väl livet för oss här hemma som vanligt. Det är skola och träningen som gäller, lite jobb för en del. De har ju blivit ljusare ute nu och det är så himla skönt! Man riktigt känner att våren är på väg, även om det går låååångsamt...

Åsarnabrud Petra -
fortsätt simma, fortsätt simma...

ICA-Loppet

Just nu är vi inne i en ganska lugn period såhär efter SM, innan vi börjar ladda inför nästa cup-tävling som körs i Zinkgruvan. Och vad passa då inte bättre än att köra en tävling på hemmaplan?! 
På lördag arrangerar Åsarna IK det så kallade ICA-Loppet, som är ett seedningslopp inför Vasaloppet. Tävlingen körs i två distanser, 17km och 45km. Och vi brudar kommer att köra den kortare distansen(!). Kom och titta vet ja, eller varför inte ställa upp själv?!

Må bäste Brud vinna!

/Åsarnabrud Katja 

RSS 2.0