I´m Bad

Dagen badass är: Sara

Telefonförsäljaren: Kan jag få prata med din pappa?
Sara: visst, vänta bara...
KLICK! Sara lägger kyligt på luren.


LOVISA!!!!

Igår var det 28 Mars och en himla massa folk fyllde år.....MEN viktigast av dem alla var: LOVISA! (ta det inte personligt Marcus)

Så ni grattade väl henne när hon fyllde 18?

Här har ni henne:


Transa

"- Är du kille eller tjej?"
"- Jag är en hund"

Detta följs av en kritisk blick, jäkla småbarn.

Åsarnabrud Frida - tjej

SM BRONS!!!

SM brons, SM brons, SM brons! Vem hade kunnat tro de om oss?! Småbrudarna från Åsarna visade framfötterna och tog en väldigt otippad och historisk medalj, när dom avslutande SM tävlingarna avgjordes i Skellefteå.
Så jävla coolt, roligt, skönt, gött (ja ni fattar va?!)!!
Vi tar det från början...
Dagen började med att vi vid frukosten fick veta att våran Ida tyvärr blivit krasslig och inte kunde ställa upp i stafetten. Då Katja hörde detta studsade hon raskt upp ur sängen och ställde frivilligt upp på att åka en sträcka i förstalaget. Med två toppåkare borta såg Åsarnas förstalag ut som följande. Sanna Hallberg, Katja Schwartz och Emma Wikén. Alla med Åsarna IK som modersklubb.
Eftersom att starten inte gick förens 16.00 på eftermiddagen så hade vi gott om tid att ladda på. Förmiddagen ägnades åt att testa skidor och banor, och sedan bara vila och ladda inför starten. Vi kände nog allihopa på oss att detta kan gå bra...
Starten gick och Sanna fick en bra start på första sträckan, där hon länge ledde den jagande klungan efter Charlotte Kalla. Efter lite krångel på vägen kom hon in till växlingen strax efter lagen som jagade Charlotte. Hon växlade sedan över till Katja, som gjorde allt för att inte tappa allt för mkt på Lina Andersson och Susanne Nyström som satte upp en ruskig fart.
Katja kämpade på bra ute på spåret och krigade för allt hon var värd för att ge Emma ett så bra utgångsläge som möjligt på sista sträckan. Inför den andra växlingen låg vi kvar på en femteplats drygt 1,30 min upp till bronsplatsen när Emma satte iväg i en ruskig hög fart.
Emma plockade för varje meter hon åkte, och när hon va in på stadion för att åka ut på den sista slingan insåg vi alla att bronset var nära. Och mycket riktigt, där kom hon. I ensamt majestät på upploppet och bärgade hem det historiska bronsen åt Åsarna IK och tre mycket stolta Brudar!
Åsarna IK, SM Brons 2010, Skellefteå.


/Åsarnabrudarna Emma & Katja - Stolta!

SM Skellefteå

Journalist: "Varför vann ni idag?"
Johan Olsson: "För att vi är bäst."

Fantastiska framgångar första dagen!! Ja idag var en lyckans dag för Åsarna. Mer än vi vågat hoppas, för med Ida, Anna och Mats borta var ju dom självklara favotiterna borta... Men icke!! Vi tog vår trehundrade-nånting medalj i SM. Guld till killarna genom Teodor, Tiio och Johan!!

Och en historisk dag för tjejerna! Vi tog brons.... Sanna, Katja och Emma tog brons... Grejen är den, att det är den första SM-medaljen i stafett där alla tre är uppväxt i Åsarna IK. Tydligen var det tårar hos Katja, och Rogard (!) när Emma gled in på tredje plats! Detta firades senare på kvällen med två sorters tårta! Och Börtnan-lax.

  Hoppbild i vallatältet!!

Vi bor förövrigt på ett riktigt nice ställe. Nämligen Galaxen på Skellefteå camping! Ett kill-stenkast till stadion.

Petra fick en försenad födelsedagspresent av juniortjejerna och Emelie.
 "Gnid dig mot mig så får du 3 önskningar uppfyllda" tshirt från Håkki i Ljungaverk
 Emelie har för mycket fritid... Men fint vart de!

Nu laddar vissa för tävlingarna imorgon och vi andra ska kolla på... Hoppas de inte är lika fult väder som det var idag.

Åsarnabrudarna Petra och Frida - i ett rum på 15 kvm och en rulle gladpack

Åsarnabrudarna - backen: 1-0

Där stod vi, vid foten av backen. Frida och jag. De andra brudarna bangade, klenisar, fegisar... Skyller på jobb och skola, pyttsan ;) Turisterna glodde ögonen ur sig "hur fan tänker dom nu?", när vi började röra oss mot Lätta Slingan. Längdskidor såklart!! 
Skitbra före var det! Kanske någon isigt men helt klart godkänt... Så vi kämpade uppför, solen stekte obarmhärtigt på våra ryggar (inte), låren brände och hålfötterna skrek av smärta. Mötte lite folk på färden och efter 24 minuter var vi uppe på toppen! Tog en drickapaus innan vi tog förbindelsebacken ner mot Storhogna. Sen upp igen. Fick lite hejjarrop av en pappa och hans barn, de funderade på att hänga på nästa gång!

Efter det tog vi en sista backen och sen fick det vara nog. Folk tittade när vi köttade uppför, tyckte faktiskt det var lite jobbigt...

Färden ner gick helt OK, inga vurpor bara rundade skidkanter. Några omkörningen vart det ;) 

Åsarnabrud Petra - mör


Svegsskidan

Som vanligt när de är svegsskidan så är det stek. Solen sken och det var ca 8 plusgrader. Alla kläder utom tävlingsdressen rök och vi höll ändå på att smälta bort i den stekande solen. Frida tog hem segern i D19-20 och Petra slutade trea efter ett fall och en rad svordomar. Katja gjorde ett grymt fint lopp och slutade på en andraplats medan Lisa åkte in som fyra i seniorklassen. I den yngre juniorklassen där vi har två nya brudar kom Sara på en tredjeplats och Lovisa slutade 7a.

Nästa "viktiga" tävling blir ingen mindre än New Sweden Open Championship! Vi hoppas att ni har gjort som oss och anmält er. Vi är grymt laddade!!!


Katja och Frida steker  
Petra trycker en hamburgare
Prisutdelning


Åsarnabrudarna - Full fart mot våren

PETRA 20 ÅR!

GRATTIS SÄGER VI TILL PETRA SOM FYLLER ÅR IDAG!
....20, halvvägs till 40....


slottssprint

Herregud!! Åsarna på guldplatsen i årets Slottssprint!! Äntligen ett svenskt guld efter alla norskor och vette allt!! Och så många svenskor vi var... Och svenskar i finalerna! Vi regerar!

Och Northug... Vilken gnu!! Det är helt sjukt!! Han är galen, som ingen annan.

Åsarnabrudarna

Sen rapport från Holmenkollen

Nu har jag äntligen återhämtat mig från 3milen, det tog ett tag :P 

Det var nog en av de absolut roligaste tävlingarna jag har åkt, och jobbigaste! Hur går det ihop??? Vilken stämning det var kring spåret, HELT SJUKT! Det var verkligen folk överallt, dom skrek, spelade trummor, musik. Man fick inte en lugn stund!!! Det var en upplevelse utöver det vanliga, och jag hoppas att jag får uppleva det fler gånger.


Nu sitter jag i huvudstaden FÖR FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV, och vilket sätt jag får komma hit på. Det ska bli riktigt kul, jag är laddad till tusen! :)Emma - laddar inför slottssprint i en helmysig lägenhet med Eva och Mia :) jag stortrivs!

 


Slut

JSM är slut och vi har nu landat i hemmets trygga vrå. Ganska skönt, ganska tråkigt? JSM har varit en framgång för en del, finns säkert en del Åsarnaåkare som anser sig ha presterat bra också. Vi Brudar är nog rätt nöjda med våran insats. Fina priser dessutom!

Veckans Babe: De var nog killen som kom från ingenstans. Han har aldrig gått vidare från en sprint förut och nu, på självaste JSM, bestämde han sig för att staka runt torsdagens klassiska sprint! Det gick så j*vla bra att det tog honom till en 2:a plats i H17-18! Vilken otrolig prestation! Vi presenterar André Larsson!


Veckans tråkmånsar:
Johan och Marcus som fördrev tiden på boendet med att låsa in sig på rummet och spela online biljard och curling!

Och vilken stafett sen!! Frida fick en bra start och växlade till Petra som 7:a, Petra gjorde en kanonsträcka och växlade till sista sträckans-Sara som 4:a! Sara körde för allt var tightsen pallade och tog laget till en avslutande 9:e plats!
I herrklassen var det tuff körning redan från starten. Anton "Arne" gick upp i ledningen och växlade sen som 2:a, och Marcus var minsann inte sämre han heller! Ett tag ledde dock IK Jarl Rättviks Gustav Eriksson med fin marginal. Vår Johan höll iaf enda till målet och efter en tuff spurt som såg osäker ut lyckades han knipa 3:e platsen! Gött! Vårt andra lag slutade på en 27:e plats.

På lördag är det Svegsskidan så de är nog där ni ser oss slita nästa gång!

Åsarnabrudarna - laddar om


De bästa av de bästa

        
        

Dubbeldajm

Dubbeljakt 10 km... I en femspår-bred plog stod vi uppställda, likt boskap. Det var mycket bra förhållanden, rent klister och pappa-provade skateskidor. Banan var "rolig" och inte alls lika jobbig som onsdagens, de stackars killarna var dock tvungna att varva på båda varven.

Loppet gick bra för Åsarna och slutade såhär:
Petra slutade på en finfin 9:e plats efter stark avslutning på skatedelen. Petras favoritdel på loppet var när hon fick slänga sitt pannband, något hon drömt om länge. Fick en ljudanläggning till datorn.
Frida körde också upp sig på skatedelen och landade på en 16:e plats. Fick en bäverhandduk och underställströja.
Sara är också nöjd, slutade som 28:a. Mest nöjd var hon över sitt skidbyte som hon tror kan vara det snabbaste i historien.
Marcus körde som ett svin och klämde in sig på en 7:e plats som resulterade i en rakaparat (äntligen försvinner det töntigt muchen?) som han inte behöver ;) Ryktet säger att han ska sälja den till mer behövande...
Anton och Mattias slutade på 61:a och 52:a plats.

Johan, Anton "Arne", Victor och Moa avstod dagens tävlingar av olika anledningar.

Anton "Arne" Karlsson tog en del fina bilder som vi ska försöka sno senare och visa för er!

På nedvärmningen beskådade vi en brytning på nära håll, en Sunpocketares förtvivlan. Vi förföljde honom och frågade vad dom hänt då han iderligen tog sig på rumpan. Ett fall, sa han är vi förstod... Det måste ha gjort ganska ont i detta snabba före. Vi kan bara gratulera till ett fint blåmärke!

Stafettuppdelningen imorgon ser ut som följer: Damlag: Frida, Petra och Sara. Herrlag 1: Arne, Marcus och Johan. Herrlag 2: Mattias, Anton och Victor.

Åsarnabrudarna - kyrkis

Holmenkollens 3 mil


"Vi gick direkt på efterrrätten" som Eva så fint sa när vi skulle få åka här i Holmenkollen. Och nog gjorde vi det alltid, hur stort är det inte att få åka en 3 mil i Holmenkollen??? Sånt som man bara ser på TVn i vanliga fall. Vi kommer in såhär på slutet av säsongen och kan bara njuta :D Det ska bli hur kul som helst!

Imorn ska vi ut och njuta lika mycket som vi gjorde idag när vi testade på banorna, om det nu går ;P Det kommer bli något utöver det vanliga vill jag lova, en riktigt fin upplevelse!!!


 En grön fotbollsplan mitt i vintern 
 Ute och glänser ikapp med solen
 En rolig norsk mandarin


Jag kommer med lite rapporter om loppet imorrn :)


En solig hilsen fra Norge :)


Sunny day

Idag var det "vilodag" (borde snarare heta tävlingsfriadagen, alla åkte ju skidor endå). Solen tittade äntligen fram också så det var riktigt skönt. Marcus hade t.o.m svart-på-en-kvart. Natten hade tydligen varit kall för det var stenhårda rälsspår som gällde. Ramlade man så brände man sönder tightsen... Så de undvek vi. Drog runt både klassiska och skatebanan, klart godkända. Göttigt om det är samma före imorrn ;)

Så efter skidåkningen drog vi ner down town (som resten av alla åkare), även killarna. Dom lyckades slita sig från biljarden ;) Spanade in utbudet i affärerna och provade glasögon hos Specsavers! Där det även inhandlades linsvätska. Och så fikade vi såklart!

 

Kl 19.30 ska Marcus och Co på Magnus Betnér på Folkets Hus. Om ni undrar ;)

Åsarnabrudarna - shopoholics

TBL

Kamratmiddagen avklarad. Själva middagen får 2/5 BlåExtra-burkar... När vi kom fram var det tyvärr slut på potatisgratängen. Till kaffet serverades en 5-kronestor chokladbit...

Desto bättre var underhållningen. Vi Brudar vart som galna när vi såg deras buss utanför Folkets hus... Jag talar förstås om Två Backar Läsk!!!!! Skickade genast en bild till våra kollegor Lisa Den Korta och Katja som tydligen avgudar dessa killar! Och vilka killar sen! ;) Bra musik och show. Fick igång dansgolvet redan första låten, de fick t.o.m upp några killar som skakade rumpa! Vi dansade oss svettiga!

Vi Brudjuniorer är ju inte så bekanta med detta band men efter den här kvällen är de defenitivt garanterade en plats i våran buss i fall deras skulle pajja ihop! ;)

 


Denna bild är tillägnad Lisa och Katja! Sug på den ni...

Tack killar!

Åsarnabrudarna - nöjda


Julklappsspaning

Bara 288 dagar kvar till jul, vi vet redan vad vi önskar oss... Paket såklart!!

p.s Frida vill verkligen ha den här geten... d.s

Åsarnabrudarna

JSM torsdag

Sara har inte vågat kollat i resultatlistsan från igår... Inte Frida heller. ;) Petra har ramat in sitt resultat. En 14:e plats och 6 nya muggar. Moa har förträngt sitt...

Men idag var det andra bullar, och dom var faktiskt goda bullar. Victors mamma hade bakat dom! Men iaf... Det var klassiskt sprint, när vi gick mot stadion kände vi lukten från de tusentals vallatälten, klister och desperation... Sara gick in på en 13:e plats i prologen, Frida 12:a (väldigt nöjd över att ha slagit lillasyrran) och Moa på en tillfälligt okänd plats. Sara blev 3:a i sitt heat, tyvärr ingen lucky loser, och Frida blev enbart loser; 5:a i sitt heat. Sen roade vi oss att ta bilder och heja på resten som var lite bättre än oss.

Dagens Höjdare: Marcus 1:a plats i prologen! Sen vart han dock 5:a totalt men det  var bra de med!
Johan säkrade sin plats i klubben med en 2:a plats. Vi är ganska nöjda med honom ;)

Ni ska vara glada att vi sitter här vid datorn nu och att vi inte drunkade på stadion (töigt helvete). Vi vill tacka Anette på Badet som lärde oss grunderna i livräddning.

Åsarnabrudarna - imorrn blir det tunga artelleriet: Fridas chokladrutor...


Full fart!

Dom yngre brudarna är just nu nere i Hudiksvall på JuniorSM och igår körde dom sin första distans, 5 km skate. Idag kör dom klassisk sprint. 3 brudar ställde sig på startlinjen och av dom gick Frida och Sara vidare till kvartsfinal. Båda gjorde mycket bra starter och låg med i toppen ända in på upploppet men fick där ge sig. Frida slutade femma i sin kvartsfinal medan Sara åkte in på en tredjeplats, dock räckte inte hennes tid till en Lucky-Looser-tid. Nu får dom istället göra resterande brudar sällskap på sidan av spåret och heja fram våra grabbar, Marcus och Johan. Marcus slog till med att vinna kvalet medan Johan åkte in som nia, men som vi alla vet, det är nu tävlingen börjar och allt kan hända. Tyvärr är Anton, som måste räknas till en av storfavoriterna inte med då han oturligt nog dabbats av magsjuka. Hur vi kan veta detta är genom den mycket bra live-sändningen! 

Emma har återigen fått chansen i landslaget och i helgen får vi se henne i den klassiska 3-milen i Holmenkollen. Lycka till säger vi!!

För er läsare som är lite mordernare och har facebook kan ni gå in där på våran fan-sida och titta på lite bilder. För er andra kan vi hoppas på en uppdatering här på bloggen med lite bilder och skvaller från brudarna själv nere i Glada Hudik:)


Åsarnabrudarna


Helgen

Medan nästan alla brudar har varit nere i Mora och åkt Skejtvasan och latat oss i soffan framför riktiga Vasaloppet så har våran Emma varit i grannlandet Finland och gjort Världscupdebut. En 28 plats igår och en bra insats på dagens stafett där det svenska laget slutade på en 7:e plats blev resultaten. Bra jobbat och grattis säger vi!!


(Bild lånad från langd.se, Foto:Kjell-Erik Kristiansen)

Åsarnabrudarna


Skejtvasan

Så har vi Brudar utfört årets Skejtvasa också! Ganska rejält kallt i starten, runt -20 kl 09.00 i Oxberg då Lisa och Katja startade (de åkte 45 km).

Frida, Petra och Sara åkte 30. Petra var tvungen att stanna under loppet och fixa med pjäxorna... Så kan de gå. Fridas och Saras syster Lina var också med. Schysta priser också!

Åsarnabrudarna

RSS 2.0