Sagan om de tappra, snabba & modiga..

Det var nästan en helt vanlig dag i raggarnästet Mora...
Ty i dag skulle Vasastafetten gå av stapeln.

Victor, "den lille med den store", hade starten i Sälen..

Timman var tidig & dimman låg tät över Tjärnhedens IP..
(dimma pga grus i trötta ögon)
Sälen var som en kokande häxkittel, de bengaliska eldarna brann, fansen sjöng, spänningen stank svett (citat Räkan) luften vibrerade av all nervositet & linement-doften stack i ögonen..samt att bajamajorna i det närmsta svämmade över...
Vår reporter på plats kunde meddela att det endast fanns 6 st. bajamajor på över 300 personer..

Startskottet brann av (läs högtalarropet) & jakten var i gång..

Lill-Räkan & vårt juridiska ombud tog sträcka 3..
detta med sällan skådad glans & fines!

Frida kämpade tappert över blöta myrar, förrädiska plankor & höga berg..

Katja var modig & tog sig an en mil..över sand & tallhedar..flög hon fram med ett dysfunktionellt lår..

Lilla J var snabb..sista metrarna..(enligt henne själv)..hon korsade mållinjen med ett leende & fick motta 10 medaljer..

Petra åkte rullisar...iförd plåster

Vi kände alla historiens vingslag när vi löpte i fäders spår för framtids segrar..
Nästa år hoppas vi på ett damlag..då ska det löpas ännu snabbare i denna anrika terräng där vår egen P.G. har skidat snabbare än självaste Gustav Vasa..3.38.57..

Vi har som mål, vision & förhoppning att vi ska springa på denna mytomspunna tid nästa år...eller? Det kanske vore att ta sig sportdryck över huvudet?

Sagan slutade lyckligt...för alla utom Skicenter-Håkan då förstås som fick springa 15 km med magknip..you go bro!

Snipp snapp slut..så var sagan slut..för detta år..

/Frida & Lilla J samt med mycket assistans av det juridiska ombudet

Update

Just nu händer det inte allt för mycket i brudarnas liv men här kommer ändå en kort uppdatering om vad vi har för oss.

Emma: är i Bruksvallarna med U-laget på träningsläger. Rapporter därifrån säger att hon har kul och att dom tränar på bra.

Katja: är hemma i byn. Tränar och jobbar.

Lisa den korta: har problem med ett knä och har även drabbats av en förkylning. Annars förbereder hon sig för flytt in till Östersund och det kommande plugget som väntar.

Maria: har flytt regnet i Sverige och dragit på en liten semester till varme och skönare breddgrader.

Petra: har troligtvis dragit på sig en bristning eller inflammation i hälsenan och kan därför inte träna rikigt som hon vill. Roar sig med att åka på dans

Lilla j: jobbar och sliter(?) i sin outlet butik nere på Ski Center. Den har ni väl inte missar?? 

Frida: har bytt vildmarken mot lite mer civiliserade Sveg där hon försöker ta körkortet. Bra tycker vi lite äldre brudar. Dags att köra igen lite! Nyast körkort kör!

Lovisa: Har avslutat sitt sommarjobb på Muffin-cafét i Brånan och har nu börjat ett upptaktsläger tillsammans med dom övriga skidgymeleverna inför skolstarten.

Nu blickar några av brudar framemot Vasastafetten på lördag nere i Mora. Sen väntar en höst med nya tag inom bloggen men framför allt med träningen inför den kommande säsongen!

Nationalrätt #2

okej, när vi ändå är inne på ämnet så tänkte jag berätta om våran nationalrätt numero dos...

1 paket frysta blåbär
1 paket frysta hallon
1 påse marshmallows
2 liter vaniljglass

Lägg bären i en ungsäker form och värm tills dom är heta

Klipp sönder marshmallowsarna i små bitar och strö över bären,
grädda sedan igen tills allt har smällt ihop
 
Ät, tillsammans med glassen!

Njut!Det bör även här utfärdas en varning. Beroende och illamående kan uppstå då efterrätten är helt magisk... 

(vi kan även avslöja att detta är ett eget komponerat recept från tre av brudarna då vi förra vintern var på "träningsläger" och kände oss lite extra kreativa)

Brudarnas nationalrätt:


6 dl smör
6 dl socker
6 dl sirap
Höfta med lite-ganska mkt kakao..

Koka alla mumsigheter i : 1 min á la Lisorna
                                                 3 min á la Resten

2 L-oändligt med glass

Häll chokladsåsen på glassen och  NJUUUUUT!!!Varning! Bör inte intas i längre än 2h i stäck. Beroende och illamående kan uppstå.

Quinto e ultimo giorno

Ja femte och sista dagen på lägret! Tyvärr vart den inte så rolig för Mattias som drog en fetvurpa på rullskidsintervallerna på eftermiddagspasset. Det jacket i knät... Isch, fy tusan. Det var djupt alltså. Tror det vart en tur till Östersunds sjukhus där. Kan inte nån skaffa jour till Svenstaviks hälsocentral?! Folk kan faktiskt göra sig illa på kvällstid också!

Jaja. På morgonen skulle vi iaf dra iväg på det, som alltid, sista och längsta passet; löpning från Åsarna till Vemdalsskalet. Lisa och Petra hade med sina fot-och knäproblem tagit på sig uppdraget att åka rullskidor Åsarna-Skalet. Det vart en spännande resa. Det utbyttes massor av erfarenheter, dock är de hemliga för er läsare. Det skulle kunna skada era sinnen... Och vi kom på en helt otrolig semesteridé!! Endast utvalda! ;)
Efter en stund var vi tvugna att ta en bit kaka och Dextrosol för att pigga upp oss för sista biten! Bussarna stannade typ 1 km innan och ville plocka upp oss, vi tackade artigt nej. Det hade varit som att bryta när man ser mållinjen, dumt...


Och ja som sagt, styrka och intervaller på eftermiddagen. Tja vad ska man säga, mer styrka åt Brudarna! Eller inte... ;) 

Nu har dessutom Sommarskidskolan tagit början här i Åsarna också. Lika roligt som vanligt...
Man kanske skulle behöva en energiboll?

Åsarnabrudarna - barnvakterna är tillbaka

Jour 4

Fjärde och näst sista dagen. Vissa är lite slitna, Lisa den Korta har ett skadat knä och gör så gott hon kan och Petra var tvungen att bryta idag pga fot- och ljumssmärtor. Men Gristuren var det på morgonen som gällde och runt tog vi oss. Alla utom Katja som körde styrka på hemmaplan på grund av ett ont lår.

Eftermiddagen bestod av rullskidor skate på Gillhovsvägen. Lagom fort och bra gick det. Och till vår stora glädje (ja förmodligen bara vi tjejers) var det en, Babe faktiskt, som tog modet till sig och kastade tröjan i värmen! Äntligen. Sen blev det lite hallon och bränd av brännässlor som belöning för vår möda. 

Senare under middagen utbyttes det mkt asgarv och roande funderingar!
Tex Fridas nattmys i en bil efter Stråket på onsdagen, vi säger inget mer men vi tror att hon inte berättat allt korrekt? Sorry där Rymdbor, she´s taken! Men Petra var ju först och hur gick det egentligen till med den övernattningen?

Och, vill ni veta den stora hemligheten till varför tjejer snackar så mkt som vi gör? Vi har nämligen mindre stämband och därmed behöver de inte lika mkt syre som killars. Så därför kan vi prata mer på varje andetag! Smart va?

Imorgon väntar fjälltur från Åsarna till Vemdalsskalet och på eftermiddagen ryktas det om ett tempopass på rullskidorna och lite styrka. Bara att bita ihop sista dagen. Ingen har dött av lite mjölksyra, än...

Åsarnabrudarna - ut på vägarna snart


Day three

Så var tredje dagen på detta läger över och vi har passerat halvvägs.

Dagen började med löpintervaller för alla utom Katja som va på massage, Lisa som har ont i ett knä och Frida som bara var allmänt lat. Alla som sprang såg iaf väldigt starka ut men det hindrade inte Wassberg från att säga; Vissa har slappat till sig ordentligt under sommaren och inte tränat så mycket...  Tro de eller ej men under den snälla ytan kan han vara väldigt hård och grym..

Eftermiddagen bestod av ett AI-pass på dom klassiska rullskidorna och återigen fick sig Storhallsvägen ett besök. Solen stekte så än en gång vart det avklätt och klagomålen på att det va för varmt va många. För att ändå hålla humöret uppe underhöll vi oss själva med att sjunga.. Högt. Vi säger inget mer än att det var tur att ingen hörde oss... Många gamla dåliga låter dammades av och fick en ny version, troligtvis ännu sämre än originalet...

Imorgon väntar gristuren och rullskidor skate. Bara att ladda om!

Åsarnabrudarna

Veckans Babes

Denna vecka är dom två igen.
Motivering: Våra fina klubbkompisar lyckades med bedriften att inte irra bort sig på fjället i årets omgång av Fjäll Ol i Tänndalen. Så för att väga upp det gick de och vann hela skiten i H21 klassen!! Starkt jobbat killar!
Dessa herrar är Tiio söderhielm och Magnus Myhr!
Tag zwei

Andra dagen avklarad på detta läger och nu är det bara 6 pass kvar...

Klockan 09.00 begav vi oss mot Trångfors för att springa Bjärtanturen och vi kunde konstatera att Nipan va lika jobbig som vanligt. Högarn´s kommentar va; Ja, den backen va lång och brant..  Vi kan inte annat än att hålla me. Vi svettades som grisar och stannade och åt hjortron och blåbär..

På eftermiddagen blev det rullskidor skate + styrka. Rullskidorna gick bra men strykan kan bara gå på ett sätt när man har fuskat med den i 20 år... Wassberg såg begkymrad ut över hur svaga vi är. Då tänker vi inte ens nämna hur det gick att göra chins... Tur att han inte såg de!!
Petra var nära att förlora ena ögat också i en brutal gummibandsolycka...

Åsarnabrudarnatar nya tag mot morrondagen

Dagens...

...Bästa: Känna vinden smeka våra svettiga halvnakna kroppar när vi åkte ner för backarna på rullskidbanan

...Sämsta: Att killarna behöll tröjan på under hela passet

Lägerdag ono

Så, första dagen på lägret avklarad. Började med en löptur med Otto, han sa att det skulle ta runt 1.30 timme men vi känner ju honom så vi var inte förvånade när turen slutade på 2 timmar. ;)

På eftermiddagen gav vi oss av mot Gillhovsvägen för rullskidor klassiskt. En del var lite tveksamma på hur länge vi skulle köra eftersom det vart lite längre på förmoiddagen, men det fixade sig. Lovisa var lite orolig när vi sa till henne att nu kan inte Otto rädda dig från att köra länge. Ja, hon var synnerligen ensam, likt Bella utan Edward!
det gick bra och vi kom alla hem helskinnade, och hungriga. ;)

Vid middagen ryktades det om att Storhallsfolket skulle se Benjamin Buttons otroliga liv, kanske vi skulle behöva en filmkväll?

Åsarnabrudarna - fit for fight

Dumpad

Ja, jag har blivit dumpad...av mina föräldrar!
Klockan var inte ens 10 och jag låg i sängen när det ringde. Jag tyckte att någon annan kunde svara och det gick några signaler innan jag insåg att det var tyst i huset...för tyst.
Jag gick för att svara ovetande att det var två illojala och otäcka typer som går under täckmanteln mina föräldrar som ringde.
Mamma: Jaså, du ligger och sover.
Jag (inte övertygande): Nej.
Mamma (nöjd): Vi kollar på cyklister vi. Det är jättemånga och dom cyklar jättefort...nästan ikapp ledarbilen!
Lisa k vet hur entuastisk mamma blir när hon ser mycket vältränat lammkött på en och samma plats.
Jag (poletten har inte riktigt ramlat ner ännu): Jaha.
Mamma (dumförklarar mej): Men det är ju storsjön runt! Och sen så fortsätter nog vi till stan.
Nu fattar jag att dom är på väg till Östersund utan mej...fast det var min idé att vi skulle åka in idag!
Jag (sviken och övergiven): Men vi skulle ju köpa stickproppar!!!
Mamma: Hejdå....Klick

Så jag fick äta frukost....ensam. brödet smakade papp och skinkan luktade död grisröv, men O´boyen var god...som alltid.
Nu tror jag att jag ska åka rullskidor....ensam

Frida - söker någon att handla stickproppar med

RSS 2.0