Veckans Babe v.52

Förra veckan var ju som sagt den mest spännande veckan under hela året! Då var ju nämligen julen! Så då hade vi ju såklart en självklar Babe!

Motivering:
Han är Han med stort H! Han är berest, fluffig, skäggig och snäll. Han får unga som gamla att tindra och de allra minsta att gråta! Han är den man som arbetar hårdast all times! Han är helt enkelt den man vi alla har väntat på hela året, vi talar förstås om Jultomten!! Den ultimata Baben; han ger oss ju presenter för sjutton! ;)


Åsarnabrudarna

Plingeling*

Ojojoj! Hade ni det bra i jul hittills? Fick ni några klappar som dög? Allt ni önskade? Okej bra!

I söndags var det Morapinglan i, ja gissa, Mora! 5 km skate för oss brudar! Emma slog klorna i förstaplatsen. Petra körde förvånandsvärt bra och knep en fjärdeplats, Frida hamnade på en 19:e plats och Lisa på en delad 14:e.

Iaf det gick bra med andra ord. Nu inväntar vi förväntansfullt nyår...

Åsarnabrudarna

GOD JUL!

Mellan all skidåkning, julmat och julgodis så får vi ju inte glömma bort våra kära läsare. Så vi vill bara passa på att önska er alla en riktigt god jul!!

Och kom ihåg, det är inte (vad man än kan tro) det som ligger under granen som är viktigast denna helg. Det är ju trots allt familjen och vännerna (och julmaten förståss ;))


Åsarnabrudarna, från oss alla till er alla, en riktigt GOD JUL!!

Race

I dag har det varit tävling i Ljusdal. Klassiskt. Det var inte så många av oss Brudarna som deltog, jag var ensam Åsarnabrud i min klass. Var var du Frida?! Iaf. Det gick bra för oss. Marcus hamnade på en finfin förstaplats! Grattis! Jag hamnade på en delad 3:e plats med Lisa Hallberg, Lisa på en 6:e plats och Katja på en 8:e. Och det är ju fina priser också, presentkort och pengar!

Föret var lite klurigt... Det var inte så mycket snö så spåren var lite sladdriga men sånt händer... Svårvallat kanske en del säger. Absolut inte mitt favvoföre! Fy tusan skidorna glider åt alla möjliga håll och släpper... 

Snart är det jul också så hoppas ni köpte alla klappar annars har ni bråttom nu! ;)

Åsarnabrud Petra

Veckans Babe vecka 51!

Vi Brudar måste faktiskt skälla lite på er killar. Ni har inte gjort det lätt för oss i år att utse Veckans Babe, och inte för att vi har så många bra kandidater, utan tvärtom! Det finns inte riktigt tillräckligt många att välja mellan. Ni gör helt enkelt inte tillräckligt stora intryck på oss. Men, vi gillar er ändå!

I alla fall så har vi utsett Veckans Babe, och motiveringen lyder: Efter att ha kämpat läge och haft det lite jobbigt ett tag, så har han ryckt upp sig ordentligt. Denna säsong har han verkligen tagit ett ordentligt kliv i rätt riktning och visat att han inte kommer att ge sig i första taget. Veckans Babe vecka 51 är, Hampus Lindblom!


Extra extra, norskarna är svaga för svenska tjejer

Här i Vuokatti är det väldigt kallt, men mitt i kylan hettar det till...NORRMÄN! I matsalen omringar dom oss (och vi klagar ABSOLUT INTE), och inte nog med det, efter gårdagens middag fick två ståtliga norrmän oss på fall genom att bjuda oss på sockersöta desserter med extra mycket socker...  Nu ska vi klura ut vår kontring, har ni några förslag?

Åsarnabrud Emma, med resten av den kvinnliga delen av landslagstruppen i Finland

Kallt!

Just nu visar termometern -25. Vad göra? Träna? Isåfall vad? Intervaller är väl inte att tänka på! Man drar sig liksom för att sticka ut fejjan genom dörren överhuvudtaget... Hittade dock en rånarluva uppe som är perfekt att använda nu! 

Igår tog jag en kvällsrunda på stadion. Då var det också typ -25 och satan vad kallt det var! Hade värmemask men kinderna vart frusna och ena örsnibben vart till is, bokstavligt talat. Var lite rädd där ett tag... 
 
Väl hemma fort som fan in i duschen och sen drog jag faktiskt till Svenstaviks skola för det var nån temakväll tydligen.. Och niorna hade sin Nobeldans i gympasalen. Riktigt finas var dom när dom gick genom korridoren med sina kavaljerer! Minnena bara flödade upp igen! Tom med samma musik hade dom.


Klass E o F Nobel 2005


Åsarnabrud Petra - vill inte

Brr brr

Termometern visar på -18. Ett helvete att träna i men ack så vackert de är... Träden står frostiga och luften är klar, både att andas och att titta på. Har ni nånsin varit med om att det är fult väder när det är askallt? Nej just det, väldigt sällan...

 

Åsarnabrud Petra - rosig om kinderna


Veckans babe v.50

Bra killar bra!! I helgen fanns det minsann en massa potentiella babes! Men tyvärr kan ju bara en bli Veckans Babe... ;)

Och motiveringen lyder:
Han är nyast i vårt härliga gäng och han har visat sig vara värdig då han är en riktigt skön prick. Han blir Babe för att han gick och vann söndagens sprint lite överraskande! Han tog oss med storm helst enkelt... Vi talar förstås om Anton Karlsson!!Åsarnabrudarna

ÖSKskidan 2

Så var då sista ÖSK-skidan till ända. 6,6 km klassiskt. Detta betyder att nu kom den totala prisutdelningen eftersom allt räknas ihop! 1:a blev såklart Frida som haft placeringarna 1, 2 och 1. På 2:a plats kom Petra som haft placeringarna 2, 3 och 2. Lovisa blev 3:a efter placeringarna 3 och 2.

Fint jobbar brudar! Nästa tävling blir förhoppningsvis i Ljusdal på söndag.

Åsarnabrudarna


Åsarnabrudarna på dans

Efter två dagar av muck så gick resan hem. Det skulle bli tufft det visste vi, men inte hur tufft. Med en buss som låter värre en överarbetad mixer och som har svettfläckar ingrodda i sätena sedan SM -97, började vi halka oss ner mot Åsarna. Som så många gånger som förr så blev det P4 Dans och det går ett sus genom bussen när vi får höra att Rolandz ska spelas. Vi frågar Sara som aldrig tidigare varit med om detta, hur P4 Dans känns första gången och hon rycker likgiltigt på axlarna. En och halv timme senare utbrister hon försträckt: ”Va, är det slut nu!” (Another one bites the dust och vi vet att hon är fast)

Annars var det mycket skitsnack om allt från humanbiologi till gymnastiksalar och sunset beach.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Petra kan sin dansband och det är jobbigt att åka bil långt.


Åsarnabrudarna
On the road again


Catwoman nästa?

  
Vi fick en liten present i Boden i form av nytt underställ! (Och handskar...) Som ni ser så sitter understället som ett smäck men försök ha överseende med att de tycks bli aningen genomskinliga när man tar kort med blixt... Hoppas det inte gör nåt! ;)

Åsarnabrudarna Petra och Frida


Lika som bär

 
Evil Monkey?                                      Frida Hallquist?


Skrattar sist fattar minst

Jaha nu ligger vi här i våra sängar och kollar när seniorerna gör sig redo för tävling. Och snackar om tur.

Igår var det ju ingen tävling men alla hängde endå på stadion och testade banorna och skidor. Vi tkr den är helt ok, inte som våra banor hemma men helt ok!

 
Vi har ganska lyxiga sängar endå!

  
Sen hittade vi vårt nya ride!

Så idag blir det race alltså... Tempraturen är lagom, -2,5.

Åsarnabrudarna

Bodenmuck 131209

Så. Nu var vi här. I Boden. Resan hit var lång men inte långtråkig. Vi har ju alltid kul i bussen! Nu bor vi på regementet, 6 kompaniet (våning 2 dörr 3... För er som undrar) tillsammans med typ 140 st andra åkare och deras bihang i form av tränare, pappor och kilotunga väskor (ponnies). Störst ponny vinner!!
 
 
Redo att åka från Åsarna!


I vanliga fall brukar vi låta Marcus åka i denna av säkerhetsskäl men eftersom han inte följde med nu så kunde vi lämna den hemma!


Vi spelade Barngeni. Frida vann.


En renhjord korsade vår väg! har vi aldrig sett förut... ;)


Lunchkåtan i Lycksele.


Den här bilden visar hur stort och ensamt rummet är och hur korta ben Lisa egentligen har!


Vi möblerade om rummet ganska omgående!

Vi har också en riktigt fint filmbevis för att tjejer kan! När vi fixat ett videoprogram som gör oss värdiga ska ni få se!!

Åsarnabrudarna - sir yes sir!!

Veckans Babe vecka 49!

För fan killar! Skärpning! Ni var så oinspirerande förra veckan att vi inte hittade nån Babe. Vi hade några i tankarna dock men tyvärr det vart inget... Vi får hoppas att vi får se lite mer goo i Boden!

Så v 49:s Babe vart alltså: Babe! För att han är så söt...


Åsarnabrudarna


Jumjum

Kul att man bjuds på godsaker när man kommer hem. Men hur udda är inte kombinationen färsk ananas, lussebullar och ÄGG?!


Åsarnabrud Petra


DM/ÖSK skidan 3

Ja vilket fin kväll i Östersund det har varit för brudarna! DM/ÖSK skidan 3 gick av stapeln och föret var frasigt och snabbt! En del publik kom det också. Skate 7.5 km, ungefär ;)

Petra stod för dramatiken och drog på en präktig vurpa 200 m efter starten och blev lite efter!

Katja seglade in på en fin tredjeplats, och Lisa K på en femteplats. Frida stod som segrare i D19-20 föjd av Petra på andraplats. Lovisa fick en fin bronsplats hon med!

Nu laddar vi för Boden! Ses där!

Åsarnabrudarna

Idol(er)

Vi vill bara berätta att det går riktigt bra för våran fansida på facebook. I skrivandets stund så har vi hela 136 fans!! Helt sjukt!
Men vi hoppas att det inte ska sluta där utan att det hela tiden ansluter nya, för tillfället ser det ljust ut. Keep up the good work!!


/Åsarnabrudarna


Veckans babe vecka 48.

Veckans Babe denna vecka är inte helt oväntad, inne heller ny. Yes, han har varit med förr.
Motiveringen lyder som följer:
I helgens världscup i Kuusamo var det ingen som trodde på honom. Han slog från underläge och gjorde det med besked. Det var spännande ända in på upploppet, men tillslut stod det klart att han ännu en gång vunnit. Men denna gång ett individuellt lopp i klassisk stil. Vi tror nog att ni vet vilken vi pratar om. Veckans Babe vecka 48 är, Petter Northug! 


Freitag

GRATTIS GRATTIS GRATTIS
SÄGER VI IDAG TILL FRIDA PÅ HENNES FÖDELSEDAG!


Önskar Dina Åsarnabrudar


Nyhet!

De här kanske är nåt för er/oss som tycker att sprinterna idag har blivit lite för långa? Eller som bara vill hjälpa några grabbar att lyckas med sitt projekt?

Åsarnabrudarna

Lycka till i Idre!

"Skidåkning är ett hundliv. Jag vill bara dö. Och du kan hälsa vem fan du vill!"

Dessa ord myntade Arthur Häggblad i radioprogrammet Barnens brevlåda....AmenÅsarnabrud Frida
- hund

Nike shoe design

Det kan vara svårt att hitta löparskor som passar perfekt på foten och det är väl den viktigaste delen. Men ibland önskar man även att det fanns i andra färger för en del är ju såå tråkiga... Och man kanske skulle vilja ha en egen färgsättning som ingen annan har!
Därför kan man på Nikes hemsida designa sina egna sneakers, löparskor, kläder och ryggsäckar m.m och sen klicka hem dom!

Åsarnabrudarna


Kylan är här!

Kylan är här och våra kära pappor/ledare/åikarbetare/frivilliga har äntligen börjat spruta snö nere på elljusspåren!

I helgen snöade det även för fullt, men inte tillräckligt för att kunna åka skidor här i Åsarna. Och nu när kylan äntligen har kommit, så jobbar vi för fullt för att förbättra chanserna för lite skidåkning här i byn. Så nu när snösprutningen är i full gång så hoppas vi att det ska gå och åka på elljusspåren inom en snar framtid./Åsarnabrudarna, längtar efter snö... 

Kola!!

Hemma hos Emelie har vi gjort kola. Vi tänkte först göra knäck men kola är ju lite godare! ;) Dessvärre blev de kanske inte riktigt som vi tänkt oss när vi skulle skära upp den...

  

Åsarnabrud Petra - smaskens


Berätta

Som ni alla kanske redan vet så har vi fixat en fansida på facebook, där vi uppdaterar och lägger in lite bilder då och då. Men för att utveckla bloggen lite mer så skulle vi vilja höra vad ni läsare skulle vilja läsa om, och vad ni saknar här i bloggen.

Nu har ni chansen att påverka, så ta den chansen och berätta vad just du saknar i Åsarnabrudarnas blogg?
Skriv en liten kommentar här nere och berätta vad du vill se mer av här i bloggen. 

Om ni inte kommenterar och berättar vad ni tycker om bloggen så tar vi det som att den redan är grymmast av alla bloggar man hittar på intranätet!!

Så kom igen nu, kommentera!!

/Åsarnabrudarna, utvecklas.


knepigt


Så här kan det se ut om man inte orkar ta den sista klicken i tuben... ;p

Åsarnabrud Petra -
gillar kaviar


Träningstävling, igen!

Ja idag hade vi en träningstävling igen med skidgymnasiet på Storhogna. Vi åkte 8 km klassiskt alltså hela varvet. Killarna åkte något längre...

Av brudarna var Frida och Petra (jag) på plats tillsammans med Emelie, Therese, Lovisa och Erika. 
Och vilken fin dag vi fick då! Sol och perfekta spår, kan man önska sig annat? Så off we go!

Resultatet vart:
Petra
Erika
Frida
Emelie
Lovisa
Therese

Exakta tider finns på skidgyms hemsida!

Men som sagt det var en riktigt fin skiddag och nu är det så perfekt som det kan bli!

Åsarnabrud Petra
RSS 2.0