into the wild

På dagens träningspass åkte vi runt Skalbuspåret. Vi ska åka över Ljungan och killarna plus Otto och före oss.

Lovisa: Vem är det som åker där framme?
Frida: Men Lovisa, det är ju Otto. Han pratar i telefonen. (åka klassiskt + prata i telefonen = dålig teknik)
Lovisa: Jaha nu ser jag! Tänkte ja, vad är det för en loser där framme?!

Bra Lovan, känner inte igen farsan sin... ;)

Ser drog hon iväg och Frida och jag såg henne. Du kan då inte ha varit så trött! Liar!
Iaf jag och Frida gled runt och snackade om allt möjligt som vanligt. Djur, solsystemet, skidor, Family Guy, kottar och massa mer. Vi tog t.o.m Calgarybacken också! Galet...

Opistat var det också, typ 2 dm nysnö.

Åsarnabrud Petra

Varning: mycket hud!

Kan ni gissa paketet?


Lite ledtrådar?
Han är en av världens bästa fotbollsspelare, han tog Beckhams plats som Emporios kalsongkille och ohyggligt stilig ;) Från och med nu kommer han vara på allas läppar. Eller väggar eller bakgrundsbilder... ;p

Åsarnabrudarna


Fjällbryntsloppet

Idag var det Fjällbryntsloppet. Östersund bjöd oss åsarnabrudar på 16,5 km klassiskt, saft, bulle och en ny stenslip. Vi, åsarnabrudar bjöd Östersund på ett bra lopp, ny reklam som sitter som en smäck på asset och en spurtstrid.

Veteran-Åsarnabrudarna är på veteran-SM där de har kämpat på bland åderbrock och reumatism. (shit, va dom är gamla) Vi vill ha en rapport från allt detta.


(Modell:Åsarnabrud Frida, inte J.Lo)Åsarnabrudarna - bäst på paint

Järpen

Sprinten vart inställd pga av kyla men idag var det Järpenstafetten som gällde. Frida och Petra, Lisa och Katja, Emma och Jennie Jirhed. Gick som på räls, även om det inte var rälsspår precis.... Frida och Petra tog guld. Emma och Jennie guld och Lisa och Katja brons.

Nästa tävling finns i Piteå, Strömsund och Östersund. Bara att välja!!

Åsarnabrudarna

Hundgöra...

Imorse drog Frida, jag ocg Emelie ut på ett riktigt långpass. 2,5 timme. Pga av dålig komunication, lr om jag hörde fel, så kom frida och Emelie med klassiskt och jag med skate! ;) Men men det gick endå fint att åka hundspåret, pistmaskinskört och brett. Som vanligt pratade vi om allt möjligt, Frida berättade om sin skoterutflykt som hade kunnat sluta med övernattning i skogen, Emelie pratade om nyckelben... Och en del skolsnack blev det. Snart går vi ju alal i samma skola igen!!

Det var sjukt kallt nere vid Storhallen, så kallt att Frida trots värmen från buffen i fejset yrade om att hon såg en älg. Visst det var mkt spår men ingen älg Frida ;) Sen såg vi alla en tjäder! Och resterna av en död tjäder... Sen vart det jättevarmt när vi närmade oss kyrkspåret igen!! Då kändes det som rena medelhavsvärmen!

Vi drog en repa över Hoppet också, skön känsla i magen!

Sen kol´lade vi på gamla filmer på oss från tävlingar och träningar... Konstaterade att vi hade gått framåt ganska mkt. Speciellt vad gällde tekniken... :)

Åsarnabrud Petra


I taket lyser stjärnorna

Körde ett intervallpass med Peter för 2 timmar sen. Pannlampa på kyrkspåret, kallt och frostigt. Nypistat, vart ikappkörda av Thompa och pistmaskinen. Nice som fan. Och på himlen lyste stjärnorna som de inte gjort på länge, man såg varenda en. Så vackert...

Åsarnabrud Petra

När två världar möts...

"Idag blev jag medbjuden till Ecuador!"

-"Jaha...idag nös jag så att min läpp sprack..."Åsarnabrud Frida -
med fet central kapacitet


Nytt år, nya möjligheter...

Vi Brudar känner att det är dags för lite nytt här i bloggen. Så vad passar inte bättre än att börja med lite förändringar på det nya året?!

För det första så skulle vi vilja börja med att ta farväl (bättre sent än aldrig) av två mkt underbara Brudar som tyvärr har lämnat oss under sommaren.
Vi säger tack för alla fina tävlings och träningsår, vi saknar er under alla galna utflykter vi ställer till med. Tro oss! Lycka till i framtiden och förhoppningsvis så får vi se er nått mer i skidspåren. Lisa "lilla j" Svensson och Maria Atterhagen!

Nu till något helt annat. Vi har beslutat, efter många om och men, att det inte kommer att bli någon mer Veckans Babe i framtiden. Vi skulle kunna skylla på att ni pojkar, killar, karlar och män där ute inte har utmärkt sig ordentligt. Men det beror nog på oss också. Det var inte kul längre.
Men, bli inte ledsen för det, vi har nämligen nya roliga och spännande idéer för bloggen som kommer upp inom kort, så fort vi har fått ordning på kalaset!

Men kom ihåg, förändring förnöjer. Nya spännande idé planeras och det kommer bli kanon!


Åsarnabrudarna, förändras!


Helgen

Ja i helgen vart ju Åsarna invarderat av Sveriges skidelit, både yngre och äldre ;) Tävlingarna var som sagt tvugna att flyttas upp till kyrkan där temperaturen låg runt 10 minus, helt perfekta förhållanden alltså! Banorna var jättefina, bra pistat och allmänt fint organiserat! Tack för de!

Det var en tuff bana, lite tuffare för vissa kanske och Hoppet var visst för tufft för en del. Ryktas om att de flesta vurporna skedde i herrseniorklassen... Hmm, borde träna lite på mjuka-knän kanske? ;) En stackare fick axeln ur led också... Krya på dig!


Åsarnabrudarna - vi lever på Hoppet (och oboy)

Åsarnaspelen

Idag börjar de första tävlingarna här i Åsarna. De skulle vart sprint för oss junisar men det vart inte av. Så nu blev det 5 km skate. Seniorerna kör sina tävlingar som vanligt. 10 och 15 km skate. Eftersom kylan biter här i byn så är allt flyttat upp till kyrkan där de är "varmare".

Ja, lycka till.

Åsarnabrud Petra - stand in

Tips från Coachen...

När kvicksilvret vill krypa ner till -30 så är det många som avstår från att åka skidor för att skona luftrör och annan skit som vi skidåkare behöver.....nu har vi lösningen: Åk inte skidor, låt någon* dra dej istället.*denna någon bör vara nån som har större draginstinkt än en chiwawa

 

Åsarnabrud Frida och en, så att säga, nybörjar-Åsarnabrud (Sara) testade detta och kan rekomendera det till er som har någon dragvillig.
Lovisa, om spettsarna sviker kan jag tänka mig att Otto funkar lika bra (han såg vass ut på kyrkspåret förra veckan)

Åsarnabrud Frida - måste köpa vorstehr

2010

Nytt år nya möjligheter lr hur?!

Lite kasst med uppdateringen men vi har ju haft lite att göra. Bland annat ett fantastiskt fint nyårsfriande på Östersundstravet! Fina killar fixade festen! Sen har vi väl roat på olika sätt. På Nyårsdagen drog jag till Stockholm och firade syrrans födelsedag! Riktigt skoj och det var kallt där också, -10!

Men jag tror iaf att vi har en lr flera kandidater till förra veckans babe ;) Tålamod...

Åsarnabrud Petra - get rhythm

Kylan biter i...

...hårdare än Åsarnabrudarna någonsin kommer att vara! (och tro oss, vi är riktigt hårda)

Som sagt, det är kallt här. Riktigt kallt! Och det har det varit en längre tid, vi börjar bli lite less nu... Då termometern pendlar mellan -20, -30 grader kallt ser det inte ljust ut för framtiden. Träningen blir lidande då man måste vara rädd om luftrören, annars kan det gå illa. Det är för den delen inte så speciellt lockande och ge sig ut i skispåren då termometern visa 25 grader kallt.  

Som ni alla vet så planeras det för fullt för åsarnaspelen till helgen, och skidåkarna börjar sakta men säkert anlända till byn. Men som det ser ut nu så blir det förmodligen ingen tävling, då det är alldeles för kallt. Lite tråkigt, då vi har sett fram emot att få visa vad vi går för på hemmaplan.
Men, vi har inte gett upp hoppet än. Medan vi ber till vädergudarna om bättre väder, laddar vi som vanligt inför tävling på hemmaplan och hoppas på att den ska bli av!

/Åsarnabrud Katja  
   

RSS 2.0